Dieta care ar trata cancerul de sân. Rezultate promițătoare

Florina Pop |
Data publicării:
Mâncare de post
Mâncare de post

O dietă care imită postul intermitent (dieta intermittent fasting) combinată cu terapia cu hormoni ar ajuta în tratarea cancerului la sân.

Cercetători de la Universitatea Southern California și de la Institutul de Cancer IFOM din Milano au descoperit că o dietă care imită dieta intermittent fasting, combinată cu terapia cu hormoni, are potențialul de a ajuta la tratarea cancerului de sân. În urma testelro pe șoareci, dieta care imită postul reduce insulina din sânge, factorul de creștere asemănător insulinei 1 (IGF1) și leptina, iar aceste efecte par să crească puterea medicamentelor cu hormoni cancerului - tamoxifen și fulvestrant.

Rezultatele de la 36 de femei tratate cu terapia hormonală și cu această dietă sunt promițătoare, însă cercetătorii spun că este încă prea devreme să se pronunțe. ”Avem date care pentru prima dată sugerează că o dietă care imită dieta funcționează schimbând cel puțin trei factori diferiți: IGF1, leptină și insulină. (...) Sperăm că acest lucru înseamnă că acest program nutrițional care imită postul ar putea reprezenta într-o zi o armă pentru a combate mai bine cancerul la pacienții care primesc terapie hormonală fără efecte secundare grave. (…) Rezultatele la șoareci sunt foarte promițătoare. Și rezultatele clinice timpurii arată potențial, dar acum trebuie să-l vedem funcționând într-un studiu de 300 până la 400 de pacienți”, afirmă cercetătorii, într-un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel