Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Digestie. Mâncarea picantă duce la ulcer sau fumatul ajută la ameliorarea arsurilor din stomac sunt două idei greșite despre cum funcționează sistemul digestiv.
Multe mituri circulă încă despre digestie și afecțiunile digestive. Cei de la medicinenet.com au realizat o listă cu cele mai frecvente mituri despre digestie.
Iată cinci dintre ele:
1. Ulcerul – e cauzat de mâncarea picantă. „Fals. Majoritatea ulcerelor de stomac sunt cauzate de Helicobacter pylori, un tip de bacterii sau de utilizarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene cum ar fi naproxen, ibuprofen sau aspirină. (...) Este un mit ca alimentele picante si stresul cauzează ulcere, dar este adevărat că ele pot agrava simptomele ulcerului. Cancerul poate provoca și ulcerații la nivelul stomacului", susține sursa citată.
2. Arsuri la stomac - fumarea unei țigări ajută la calmarea acestora. Afirmația e falsă. Opusul ei e adevărat: fumatul crește riscul de arsuri la stomac prin slăbirea sfincterului esofagian inferior, inelul muscular care separă esofagul și stomacul. Tot fumatul duce, adesea, la esofagită, inflamarea esofagului.
3. Diverticuloza: e o problemă neobișnuită și gravă. „Fals. Majoritatea persoanelor din S.U.A. de peste 60 de ani au diverticuloză, dar foarte puține au simptome evidente. Diverticuloza este o afecțiune în care pungile mici (diverticula) cresc din peretele colonului. Aceste puncte slabe în colon crește odată cu vârsta. Mulți oameni învață că au diverticule după ce au fost supuși testelor de rutină pentru o altă situație. Diverticula poate fi descoperită în timpul unei clisme de bariu sau a colonoscopiei. Complicațiile potențiale ale diverticulozei includ sângerarea, perforarea colonului și infecția (diverticulită). Mai puțin de 10% dintre persoanele care au diverticuloză dezvoltă o complicație din cauza acestei afecțiuni", susține sursa citată.
4. Boala intestinului inflamator (colita ulcerativă și boala lui Crohn): e cauzată de probleme psihologice. Nu este adevărat. În privința acestei boli, cercetătorii nu sunt siguri de motivele apariției, însă bănuiesc că un rol l-ar juca o infecție virală sau bacteriană poate juca un rol.
5. Ciroza, cauzată doar de alcoolism: nu este adevărat. Alte motive sunt hepatita cronică C, boala hepatică grasă nealcoolică, steatohepatita nonalcoolică, ciroza biliară primară, reacțiile la medicamentele pe bază de prescripție medicală, leziunile ductului biliar și infecția cronică cu hepatită B.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.