Doi pacienți cu COVID-19, morți în timp ce așteptau să se elibere un loc la ATI

DCMedical Team |
Data publicării:
Deces,
Deces,

Doi pacienți au murit la Spitalul Județean din Craiova, așteptând să se elibereze câte un loc la secția de Terapie Intensivă.

Doi pacienți infectaţi cu COVID au murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJU) în timp ce aşteptau să se elibereze un loc salvator la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Primul, o femeie în vârstă de 83 de ani infectată cu COVID a decedat joi. Un al doilea pacient a murit vineri dimineață. Managerul Laurențiu Ivanovici spune că a trimis adrese către Ministerul Sănătății prin care a cerut suplimentarea numărului de paturi.

Reprezentanţii spitalului adaugă că la ATI nu mai sunt locuri libere de câteva zile iar toți pacienții cu Covid care ajung în izolatorul UPU, în stare gravă, sunt trecuți pe o listă de așteptare.

Cadrele medicale susţin că în aceste izolatoare sunt surse de oxigen, care să îi ajute pe pacienţi să reziste până la un ipotetic transfer la secţia ATI, arată surse citate de Antena 3.

Pe de altă parte, conducerea spitalului afirmă că a încercat să facă și transferuri de pacienţi în țară, însă nu au găsit locuri la alte spitale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel