Doliu în lumea medicală. Dr Valeriu Neagoe, de la Spitalul Județean Costanța, a pierdut lupta cu COVID-19

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Deces
Deces

Dr Valeriu Neagoe, medic pe Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Constanța a decedat în această dimineață. Este primul medic decedat în lupta cu  COVID-19. Avea 62 de ani și era obez. Este decesul cu numărul 508.

Din primele informații, medicul Valeriu Neagoe, medic pe Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Constanța se infectase cu coronavirus după ce a intrat în contact cu un asistent infectat. El era internat la Institutul Matei Balș din Capitală și era în stare gravă din cauza COVID-19.

„Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul ăsta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni... Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească... În noaptea asta fac de garda în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie..", a transmis un medic din SJU Constanța, pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Sănătății a confirmat decesul medicului din Constanța.

Bărbatul, care avea 62 de ani și era obez, fusese medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel