Cum se curăță corect salata verde. 5 metode care demonstrează că ai procedat greșit până acum

Salata verde, atunci când o cumpărăm din piață sau supermarket, este extrem de frumoasă și proaspătă, motiv pentru care suntem tentați să nu o mai spălăm acasă, cu apă. Total greșit, dacă luăm în...
Din fericire, există câteva metode practice, de mare ajutor, pentru a spăla corect salata verde.
1. Sub jet de apă rece
Cea mai frecventă metodă de curățarea a salatei verzi este sub un jet de apă rece. Ține sub apă fiecare frunză, având grijă ca jetul să nu fie prea puternic și să rupă frunzele.
2. Într-un bol cu apă
Pune salata verde într-un bol cu apă rece și amestecă ușor, astfel încât murdăria să se desprindă de pe frunze.
3. Într-o strecurătoare
Așază salata verde într-o strecurătoare mare, pe care o ții sub jetul de apă rece. Udă cu apă fiecare frunză, pentru a îndepărta toate impuritățile.
4. Apă cu zahăr
Într-un bol cu apă rece adaugă o lingură de zahăr și bagă-l 15 minute la frigider. Rolul zahărului este de a păstra frunzele de salată cât mai crocante.
5. Apă cu sare
Despre eficiența sării știm cu toții atunci când e vorba de curățarea fructelor și a legumelor. Și în cazul salatei verzi, metoda funcționează! Într-un bol cu apă rece dizolvă câteva lingurițe de sare. Clorura de sodiu va distruge bacteriile care se pot afla pe frunzele de salată.
Salata verde se păstrează în frigider. Poate fi depozitată necurățată sau după ce a fost spălată. Trebuie să știi că salata nu trebuie niciodată băgată udă în frigider, deoarece mucegăiește. Usucă fiecare frunză cu un prosop de bucătărie, abia apoi poți depozita salata verde în frigider.
-
-
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Tratamentul care bate chimioterapia fără efecte adverse25.07.2025, 16:00
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10