Semaforul alimentelor și cum ne ajută să mâncăm sănătos

cumparatur_pandemie_covid_reguli_02196800 Cumpărături la supermarket FOTO: pixabay

Sistemul numit ”Semaforul alimentelor” a fost dezvoltat de specialiști în nutriție pentru a-i ajuta pe oameni să mănânce sănătos.

Alimentele din supermarketuri primesc fiecare câte o culoare în sistemul numit ”Semaforul alimentelor”. Creat de experți în nutriție, în ”semaforul alimentelor” produsele de la raft sunt semnalizate în cinci culori plecând de la cât de bune sau nocive sunt pentru sănătate.

Mai precis, verde înseamnă că produsul este unul sănătos, galben - recomandă celor care vor să-l cumpere să fie precauți, iar roșu - alimentul ar trebui consumat extrem de rar fiindcă are un conţinut ridicat de grăsimi, zahăr sau sare. De regulă, culoarea roșie este mereu prezentă la rafturile de dulciuri.

Acest sistem se aplică în multe supermarketuri, dar în România un singur lanț de magazine a început să-l aplice. Semaforul alimentelor nu a fost agreat la nivel european pentru toate alimentele deoarece, uneori, zic experți, ar induce clientul în eroare, arată Antena 3.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare

Știrile zilei în Sănătate și Farma

08 aug 2025, 14:57
Producătorii de medicamente ajustează previziunile financiare, în timp ce unele dispozitive medicale întâmpină probleme tehnice ce afectează tratamentele pentru diabet și obezitate.