Semaforul alimentelor și cum ne ajută să mâncăm sănătos

Sistemul numit ”Semaforul alimentelor” a fost dezvoltat de specialiști în nutriție pentru a-i ajuta pe oameni să mănânce sănătos.
Alimentele din supermarketuri primesc fiecare câte o culoare în sistemul numit ”Semaforul alimentelor”. Creat de experți în nutriție, în ”semaforul alimentelor” produsele de la raft sunt semnalizate în cinci culori plecând de la cât de bune sau nocive sunt pentru sănătate.
Mai precis, verde înseamnă că produsul este unul sănătos, galben - recomandă celor care vor să-l cumpere să fie precauți, iar roșu - alimentul ar trebui consumat extrem de rar fiindcă are un conţinut ridicat de grăsimi, zahăr sau sare. De regulă, culoarea roșie este mereu prezentă la rafturile de dulciuri.
Acest sistem se aplică în multe supermarketuri, dar în România un singur lanț de magazine a început să-l aplice. Semaforul alimentelor nu a fost agreat la nivel european pentru toate alimentele deoarece, uneori, zic experți, ar induce clientul în eroare, arată Antena 3.
-
-
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Tratamentul care bate chimioterapia fără efecte adverse25.07.2025, 16:00
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10