Pepenele roșu, fructul sezonului cu beneficii multiple

Pepenele roșu, consumat în cantități moderate, aduce multiple beneficii pentru sănătate.
Pepenele roșu este bogat în nutrienți esențiali pentru organism. Pe lângă faptul că este o sursă importantă de licopen, un puternic antioxidant, fructul minune conține vitaminele A, B6, C, E, potasiu, calciu, zinc, magneziu, acid folic și fier.
Pentru că are fibre și conține în proporție de 90% apă, pepenele ajută la reglarea digestiei și hidratează organismul. Mai mult, datorită antioxidanților, îngreunează îmbătrânirea organismului și luptă împotriva creării celulitei.
Pepenel roșu conțile și citrulină, un aminoacid folosit pentru sintetizarea argininei de către rinichi.
Totodată s-a dovedit științific că cei care care consumă cu frecvență ridicată pepene sunt mai protejate împotriva cancerului, a riscului de astm, boli de inimă, osteoporoză reumatoidă și artrită.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-