Pepenele roșu, fructul sezonului cu beneficii multiple

pexels_photo_128598_06594600

Pepenele roșu, consumat în cantități moderate, aduce multiple beneficii pentru sănătate.

Pepenele roșu este bogat în nutrienți esențiali pentru organism. Pe lângă faptul că este o sursă importantă de licopen, un puternic antioxidant, fructul minune conține vitaminele A, B6, C, E, potasiu, calciu, zinc, magneziu, acid folic și fier.

Pentru că are fibre și conține în proporție de 90% apă, pepenele ajută la reglarea digestiei și hidratează organismul. Mai mult, datorită antioxidanților, îngreunează îmbătrânirea organismului și luptă împotriva creării celulitei.

Pepenel roșu conțile și citrulină, un aminoacid folosit pentru sintetizarea argininei de către rinichi. 

Totodată s-a dovedit științific că cei care care consumă cu frecvență ridicată pepene sunt mai protejate împotriva cancerului, a riscului de astm, boli de inimă, osteoporoză reumatoidă și artrită.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250