Dr. Adrian Marinescu, după decizia EMA privind vaccinul AstraZeneca: Era de așteptat! Lucrurile sunt destul de clare

Irina Radu |
Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balş, a comentat decizia Agenției Europene pentru Medicamente privind eficiența vaccinului AstraZeneca. 

Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient, a anunțat, joi, 18 martie, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). 

Medicul Adrian Marinescu a comentat decizia EMA.

"Era de așteptat! Lucrurile sunt destul de clare și, așa cum s-a văzut din lucrurile prezentate în ultimul timp, evident că aceste efecte adverse nu pot fi legate de vaccin și, mai mult de atât, trombozele apar și la cei nevaccinați. Dacă e să facem o comparație, nu există date care să ne spună că, în momentul în care ne-am vaccinat, riscul e mai mare.

Acele măsuri pe care le-au luat unele țări nu au fost decât măsuri de precauție. S-a mers pe ideea că trebuie analizată situația și trebuie văzut dacă există o relație de cauzalitate. În momentul în care s-a demonstrat că nu există, lucrurile au revenit la normal.

Datele sunt transparente și monitorizate foarte atent. Lucrurile au fost prezentate clar și sunt mai mult decât evidente, nu există dovezi de cauzalitate.", a precizat medicul Adrian Marinescu la Antena 3. 

Citește și Decizie EMA privind vaccinul AstraZeneca: Este sigur și eficient

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel