Dr Anthony Fauci despre un vaccin împotriva Omicron: s-ar putea să nu avem nevoie de el

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci

Celebrul medic epidemiolog american Anthony Fauci a declarat că ”e logic” să fie pregătit un vaccin împotriva Omicron, însă ar putea să nu fie nevoie de el.

Medicul Anthony Fauci a afirmat că ”este logic să avem pregătit cel puțin un stimulent specific împotriva Omicron”, dar că ”s-ar putea să nu avem nevoie de el, dar cred că este prudent să ne pregătim cel puțin pentru posibilitatea ca aceasta să fie o variantă persistentă cu care să ne confruntăm”.

Celebrul epidemiolog american speră că se va crea suficientă imunitate pentru a preveni noi valuri masive. ”Nu cred că vom asista la așa ceva la nesfârșit", a mai precizat acesta, potrivit digi24.

CEO Pfizer, Albert Bourla, a declarat că un vaccin anual anti-COVID-19 ar fi de preferat dozelor booster frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Vaccinul anti-COVID-19 şi-a demonstrat eficacitatea împotriva formelor severe de boală şi a decesului cauzate de varianta Omicron, care prezintă numeroase mutaţii, dar s-a dovedit mai puţin eficient în prevenirea transmiterii. Iar odată cu creşterea numărului de cazuri, unele state au extins campaniile pentru administrarea dozelor booster ale vaccinurilor anti-COVID-19 sau au scurtat intervalul dintre inoculări în contextul în care guvernele depun eforturi să consolideze protecţia populaţiei împotriva bolii.

Într-un interviu acordat publicaţiei israeliene N12 News, Bourla a fost întrebat dacă preconizează administrarea unor doze booster la fiecare patru până la cinci luni în mod regulat. ''Nu ar fi un scenariu bun. Eu sper să avem un vaccin care să fie administrat o dată pe an. (...) O dată pe an - este mai uşor să convingi oamenii să-l facă. Oamenilor le va fi mai uşor să-şi amintească. (...) Din punctul de vedere al sănătăţii publice, este situaţia ideală. Încercăm să creăm un vaccin care să vizeze Omicron, dar care să nu uite nici celelalte variante şi acesta ar putea fi soluţia'', a afirmat Albert Bourla.

Companiile Pfizer și BioNTech au anunțat marți, 25 ianuarie, într-un comunicat, că încep testele clinice pe voluntari pentru un vaccin împotriva COVID. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel