Dr Doina Goșa, ATENȚIONARE: Greșeli PERICULOASE legate de transfuzii într-un manual pentru școlile postliceale sanitare! Nu se face așa!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Dr Doina Goșa, directorul Centrului de transfuzii sanguină București, atrage atenția că într-un manual dedicat școlilor postliceale sanitare intitulat „Îngrijirea omului bolnav și a omului sănătos”, la capitolul de pregătire a sângelui pentru transfuzii s-au strecurat câteva greșeli PERICULOASE!

Dr Doina Goșa avertizează viitorii asistenți că în manualul intitulat „Îngrijirea omului bolnav și a omului sănătos” sunt câteva greșeli periculoase!

„Pentru asistenții din spitale care dau examen și au în bibliografie acest manual, fac următoarele precizări referitoare la paragraful care descrie pregătirea sângelui pentru transfuzie :

- sângele nu se recoltează în flacoane cu dop de plastic, se recoltează în pungi de 450 de ml care se procesează și se obțin componentele necesare pacientului în funcție de patologie

- încălzirea sângelui nu se face, sub nicio formă, în cuptor cu microunde, fierbătoare, în chiuvetă, ori la pieptul bolnavului! Sângele se încălzește cu ajutorul unui echipament special cu temperatură controlată!

Sunt sigură că majoritatea dintre voi care lucrați în spitale știți cum se pregătește sângele și pacientul pentru transfuzie, recomand pentru examen Ghidul de utilizare clinică a sângelui, aveți acolo tot ce trebuie să știți și mai mult decât atât!” a scris dr Doina Goșa, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel