Dr Gabriel Tatu Chițoiu: Din riscurile meseriei (de cardiolog). Când nevasta e mai tare ca doctorul

Dana Lascu |
Data publicării:
Când nevasta face KO soțul din dotare
Când nevasta face KO soțul din dotare

Dr Gabriel Tatu Chițoiu, reputat cardiolog bucureștean și blogger, povestește în seria sa intitulată „Din riscurile meseriei (de cardiolog)” cum nevasta unui pacient a lăsat mască o secție întreagă.

Domnul CG are 64 de ani. S-a internat în urmă cu 24 de ore. Crize tipice de angină pectorală. Electrocardiograma – clar modificată. Clar trebuie să facă o coronarografie. Domnul CG refuză însă categoric să o facă. I-am explicat că este într-o situație gravă. Că poate să facă un infarct... cu toate complicațiile... Nu reușesc să îl conving să accepte... să semneze consimțământul", povestește, pe pagina sa de Facebook, dr Gabriel Tatu Chițoiu. Povestea, însă, s-a rezolvat nesperat de rapid, odată ce a intrat în scenă nevasata pacientului, ca într-o piesă de teatru – elogiu pentru puterea de covingere a consoartelor. Iată scena epocală:

Soția Domnului CG este o femeie energică. Înalțime 1,70, greutate vreu 65 de kilograme. Vorbește repede, tare, clar, apăsat. Se repede la mine de îndată ce mă vede ieșind din salon:

- Ce face soțul meu ? – mă întreabă!

- Domnul CG e bine – îi spun. Dar avem o problemă...

- Care?

- Nu vrea să facă o coronarografie...

- Adica nu vrea să-i puneți stent ? (...)

- EXACT!

... Doamna DG mă fixează cu privirea vreo 3 secunde după care îmi spune, ferm și grav:

- Dați-vă la o parte!!!

Apuc să fac un pas la dreapta. Insuficient pentru forța de pătrundere a Doamnei DG care mă împinge ferm cu mâna stângă în timp ce cu dreapta trage de clanța ușii salonului. Nu reușește să deschidă ușa. Normal! Ușa are un senzor care blochează clanța. Trage de trei ori de clanță gata să o smulgă. Reușesc să activez senzorul, să deschid la timp ușa și să o invit pe Doamna DG înăuntru. Doamna DG își localizează rapid soțul. Al treilea pat pe stânga... La vederea ei, soțul înflorește brusc cu toate petalele. Doamna DG se lipește de patul soțului și îl înteabă cu blândețe:

- Ca faci, Costele ?

- Bine, mamă!

- Cum te simți, Costele?

- Bine, mamă!

- Ai vreo problemă, Costele? – întreabă Doamna DG la fel de blând.

- Nu mamă!

- Costel... am auzit că Domnul Doctor ți-a zis ceva... de un stent...

- Da, mamă!

- Și?

- ..... păi... nu vreau să fac! – spune Domnul CG ghemuindu-se cu genunchii la gură, spre perna din capul patului.

- De ce, Costele?

- ... mi-e frică!

Brusc Doamna DG se apleacă desupra Domnului CG, se înroșește la față și îi strigă drept în ochi:

- COSTELE, JAR MĂNÂNCI! SEMNEAZĂ IMEDIAT!!!

Pacienți, medici, asistente, infirmiere înghețăm cu toții. Parcă și monitoarele de pe pereți au înțepenit. Domnul CG își revine imediat, se repede la foaia de observație și îmi spune:

- Unde e hârtia ??? Să o semnez!

Îi dau consimțământul... îl semnează instantaneu.

- Bravo, Costele! – îi spune Doamna DG, tandru. După care părăsește agale salonul...", încheie povestea medicul Gabriel Tatu Chițoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel