Dr Laszlo Attila, Covid-19: Cea mai bună protecție e spălatul pe mâini!

DCMedical Team / 24 feb 2020 / 13:21
EXCLUSIV
Spălatul pe mâini făcut des și corect încetinește răspândirea bolilor
Spălatul pe mâini făcut des și corect încetinește răspândirea bolilor

Dr Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat a explicat, la DC Medical, că cea mai bună protecție față de Covid-19 e un gest banal: spălatul pe mâni!

Dr Laszlo Attila a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, că autoritățile române au luat măsurile necesare contra coronavirusului.

„Au tratat situația ca o epidemie din prima clipă! Atunci când au apărut primele cazuri confirmate în China, atunci s-a întrunit acel grup tehnic la nivelul Ministerului Sănătății, și au fost instituite o serie de măsuri, chiar dacă la momentul respectiv nu ne confruntam cu astfel de probleme sau nu exista nicio suspiciune că am avea astfel de cazuri și au fost stabilite cele 6 instituții unde să ajung eventual pacienții, unde se pot face testările, și a existat o implicare permanentă și ajsutări atunci când se impuneau”, a explicat, în EXCLUSIVITATE, președintele Comisiei de Sănătate din Senat. 

Senatorul spune că e mai bine să fim pregătiți decât să fim puși în fața situației. El crede că până acum situația a fost gestionată corect. Dar, au arătat Val Vâlcu, realizatorul interviului, și invitatul său, Laszlo Attila, nu doar autoritățile au o responsabilitate în ceea ce privește stoparea punei epidemii, ci și populația care trebuie să fie responsabilă!

„Există niște măsuri care pot fi implementate, dar cred că cel mai important este ca să depunem împreună niște eforturi de conștientizare și de diseminare a acestor informații, ce avem de făcut. Pentru că eu cred că cea mai eficientă măsură antivirală în această clipă este să ne spălăm pe mâini!”, a punctat Laszlo Attila. 

 Iată ce măsuri vor lua autoritățile și ce trebuie să facă fiecare dintre noi

 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy