Dr Mihai Craiu: va fi o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 la copil, dar nu catastrofală

Dana Lascu |
Data publicării:
Copil, temperatură. Foto: Pixabay
Copil, temperatură. Foto: Pixabay

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu arată că în acest val patru al pandemiei vom avea o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 la copil, dar nu crede că aceasta va fi o creștere catastrofală. 

„Câteva cifre care ne-ar putea face să înțelegem ce înseamnă cele 544 cazuri COVID-19 raportate astăzi în perspectiva efectului asupra copiilor.

Afirm că nu ajută nimănui propagarea unor titluri alarmiste (cum au tot fost zilele acestea!) ce anticipează umplerea spitalelor de pediatrie din România cu pacienți COVID-19. 

Să ne uităm la cifre...

4.410.000 copii au prezentat infecție SARS-CoV-2, în SUA, conform Academiei Amedicane de Pediatrie (link direct sursa informației)

De când a început pandemia, copiii reprezintă 14.4% din totalul cazurilor confirmate. In săptămâna anterioară datei de 12 august 2021, copiii au reprezentat 18% din totalul cazurilor. Aproape 1 din 5 americani infectați aveau sub 19 ani.

Câți au ajuns în spital? 272 în săptămâna citată - spune CDC (link direct sursa informației)

Spitalizare înseamnă caz grav. Dar ar putea muri doar puțini din acești copii.

Câți copiii au decedat în urma infecției cu noul coronavirus? 

0.03% din cei infectați.

O dovedește acest articol din Africa de Sud (link direct articol) .

Aici au fost, între 14.04 și 31.08.2020, un număr de 171 decese de toate cauzele. Testele pentru COVID-19 și autopsiile efectuate au dovedit că decesul a 10.5% din acești copii este atribuibil infecției coronavirale.

18 copii în 140 zile, în Africa de Sud (60 milioane populație și condiții...).

CONCLUZIA MEA - va fi o creștere a numărului de cazuri la copil, nu catastrofală și nici cu multe decese. Trebuie doar să respectăm regulile!”, a atras atenția dr Mihai Craiu, pe pagina de Facebook intitulată „Spitalul virtual pentru copii”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel