Dr Monica Pop, avertisment: Medicul de stat nu poate da trimiteri la privat

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof dr Monica Pop. Foto: Facebook
Prof dr Monica Pop. Foto: Facebook

Medicul oftalmolog Monica Pop subliniază că orice pacient are dreptul externării la cerere.

Oftalmologul Monica Pop reamintește, într-o scurtă postare pe Facebook, că niciun act medical nu poate fi făcut fără acordul persoanei în cauză, dar și că specialiștii nu pot obliga pacienții să se trateze la ei, dimpotrivă, sunt obligați să le dea trimiteri spre clinica unde vor să se trateze.

Postarea medicului:

”REAMINTESC TUTUROR CĂ NICIUN ACT MEDICAL (tratament, investigație, metodă profilactică, etc) NU POATE FI FĂCUT FĂRĂ ASENTIMENTUL PERSOANEI în cauză!
Doar cu consimțământ scris!
REAMINTESC CĂ ORICE PACIENT ARE DREPTUL EXTERNĂRII LA CERERE, pe semnătura proprie în foaia de observație clinică. Excepție, doar în cazurile psihiatrice speciale.
REAMINTESC specialiștilor că nu pot obliga pacienții să se trateze la ei și că sunt obligați să le dea trimiteri spre unitatea la care aceștia doresc să se trateze/opereze. Refuzul este ilegal!
REAMINTESC ca medicul din spitalele de stat nu poate da trimitere pacienților asigurați spre clinici/cabinete private. Este exclusiv opțiunea pacientului, nu a medicului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel