După Pfizer și Moderna, și AstraZeneca începe un studiu pentru vaccinul COVID-19 la copii

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinarea. Foto: Pixabay
Vaccinarea. Foto: Pixabay

După ce Pfizer și Moderna au lansat, la sfârșitul lui 2020, studii pentru vaccinurile COVID-19 la copii, și AstraZeneca intră în joc. Luna aceasta va începe recrutarea voluntarilor care vor avea vârste mai mici decât au ales să testeze celelalte două companii farmaceutice. 

Atât Pfizer, cât și Moderna au lansat în decembrie noi studii privind vaccinul COVID, inclusiv la copiii de până la vârsta de 12 ani, conform connecticutchildrens.org. Dacă au succes, datele din aceste studii vor trebui să treacă prin revizuirea FDA (în SUA) și EMA (în Europa), urmată de timpul necesar pentru producție și distribuție. Acest proces poate dura ceva timp, în special pentru vârste foarte mici, care sunt de obicei testate ultima dată. Pfizer chiar a anunțat că a terminat înrolarea voluntarilor care au vârste între 12 și 15 ani (link sursa informației) în timp ce Moderna va face studiu pe copii între 12 și 17 ani.

Conform SKY News, vaccinul Oxford - AstraZeneca va fi testat și el la copii de cu vârste cuprinse între 6-17 ani, într-un studiu internațional. Pentru acesta, cercetătorii vor încerca să înroleze 300 de voluntari pentru a evalua dacă vaccinul împotriva coronavirusului va produce un răspuns imun puternic la copii. 

Procesul de recrutare va începe luna aceasta la Universitatea Oxford și la partenerii săi din Londra, Southampton și Bristol.

Profesorul Andrew Pollard, cercetător șef al studiului pe vaccinul Oxford - AstraZeneca, a declarat, pentru Sky News, că „deși majoritatea copiilor sunt relativ neafectați de coronavirus și este puțin probabil să se simtă rău dacă fac infecția, este important să se stabilească siguranța și răspunsul imun la vaccin la copii și tineri, deoarece unii copii pot beneficia de pe urma vaccinului.  (...) Aceste noi studii vor extinde înțelegerea noastră asupra controlului SARS-CoV2 la grupele de vârstă mai mici.

Profesorul-șef adjunct al Angliei, profesorul Jonathan Van-Tam, a spus anterior că sunt în curs „mai multe” studii pentru a dezvolta vaccinuri sigure și eficiente la copii.

El a adăugat că este „perfect posibil ca până la sfârșitul anului să avem câteva vaccinuri autorizate pentru copii pentru COVID-19”.

Ofițerul medical șef adjunct al Angliei, profesorul Jonathan Van-Tam, a spus anterior că sunt în curs „mai multe” studii pentru a dezvolta vaccinuri sigure și eficiente la copii”. El a adăugat că este „perfect posibil ca până la sfârșitul anului să avem câteva vaccinuri COVID-19autorizate pentru copii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel