Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Dacă ai dureri de cap e bine să știi că sunt unele alimente care le pot declanșa. Iată care:
Nu este un secret că alimentele pot declanșa dureri de cap. Ciocolata, glutamatul monosodic, brânza îmbătrânită și vinul roșu sunt „infractori” frecvenți. În plus, pot fi de vină obiceiurile dietetice precum postul, săritul meselor și deshidratarea.
- Brânză, alcool și aditivi alimentari găsiți la hot dog, șuncă, mezeluri, slănină și ardei iute
- Glutamatul de monosodiu (MSG), aditivul alimentar și intensificatorul de arome, poate declanșa dureri de cap la unele persoane
- Mâncarea rapidă a alimentelor reci (înghețată) sau consumul de băuturi cu gheață pot provoca dureri de cap, mai ales dacă sunteți supraîncălzit
Fundația Națională americană pentru Cefalee spune că declanșatorii dietetici nu provoacă neapărat dureri de cap la fiecare persoană, dar anumite alimente pot provoca pusee în anumite persoane în anumite situații. Păstrați un jurnal al alimentelor consumate înainte de o durere de cap de tip migrenă pentru a le determina pe cele pe care ar trebui să le evitați ulterior, notează experții de la University Health News.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.