Ești suspicios în privința străinilor? Te-ai putea confrunta cu o moarte timpurie

Oameni
Oameni

Cei care au încredere în străini trăiesc o viață mai lungă și cei care nu acorda credit persoanelor necunoscute au un risc mai mare de deces prematur, s-a constatat într-un studiu recent.

Cercetătorii americani au studiat sănătatea și atitudinile a peste 25.000 de americani din toate mediile și etnologiile între 1978 și 2010. Ei au descoperit că oamenii care nu aveau încredere sau trăiau în zone în care neîncrederea era comună au fost in pericol sa moara prematur.

Ce declară cercetătorii

Legătura uimitor de puternică dintre încredere și mortalitate nu este surprinzătoare, spun cercetătorii. Oamenii încrezători socializează mai mult și, în general, sunt mai puțin stresați - două lucruri legate de o sănătate mai bună.

Dar descoperirile sunt sumbre, dat fiind faptul că nivelurile de încredere au scăzut în SUA în ultimele două decenii - o tendință pe care cercetătorii o avertizează că ar putea avea repercusiuni grave și muritoare.

Indiferent dacă aveți sau nu încredere în alte persoane, inclusiv în străini, faceți o diferență de aproximativ 10 luni în ceea ce privește speranța de viață ", declară Alexander Miething, cercetător la Universitatea Stockholm și unul dintre co-autorii studiului.

Studiul este prima cercetare bazată pe populație, pentru a inspecta conexiunea încredere-mortalitate.

De la începutul anilor '90, numeroase studii au arătat legături puternice între sănătate și credință, compasiune și încredere. Dar niciunul nu a luat în considerare punerea în practică în sânul comunităților.

Anumitele date statistice generale ale anchetelor sociale generale ale Statelor Unite (GSS), legate de Registrul Național al Deceselor (NDI), au oferit toate componentele pentru a explora acest lucru.

Rezultatul studiului

Astfle, s-au măsurat atitudinile americanilor, nivelurile lor de încredere și condițiile socio-economice. Deși respondenții au fost intervievați o singură dată, s-au stabilit corelații.

Și așa cum era de așteptat, a existat o legătură clară: încrederea a fost un predictor al mortalității, indiferent de rasă sau de contextul socio-economic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel