Ebola, Congo: Nou vaccin de combatere a virusului

Adisa Codruț / 03 noi 2019 / 19:28
Ebola a ucis mii de oameni
Ebola a ucis mii de oameni

Autoritățile medicale congoleze au anunțat că au primit 11.000 doze dintr-un nou vaccin împotriva virusului Ebola, care afectează estul Republicii Democrate Congo (RDC) de peste un an.

Departamentul de sănătate al provinciei Nord-Kivu a anunțat primirea a 11.000 doze dintre cele 50.000 de noi vaccinuri împotriva virusului Ebola furnizate de firma Johnson &Johnson, a informat Ministerul Sănătății din RDC în buletinul difuzat sâmbătă.

Noul vaccin vine din Belgia şi va fi utilizat în completarea primului vaccin împotriva Ebola, rVSV-ZEBOV-GF, produs de laboratorul american Merck Sharpe and Dohme, care utilizează o strategie de încercuire a zonelor infectate cu virusul Ebola.

Noul vaccin va fi folosit asupra populațiilor din zonele neinfectate cu cea de-a 10-a epidemie de Ebola din țară, potrivit autorităților.

Vineri, Jean-Jacques Muyembe, responsabilul luptei împotriva Ebola în RDC, a declarat că cel de-a doilea vaccin va fi utilizat la mijlocul lunii noiembrie într-o operațiune desfăşurată "simultan în RDC şi Rwanda".

Declarată la 1 august 2018, actuala epidemie de Ebola este cea de-a zecea de la apariția maladiei în 1976 şi este evaluată drept urgență de sănătate public de interes internațional de către Organizația Mondială a Sănătății.

Zonele principal afectate sunt provinciile Nord-Kivu, Sud-Kivu şi Ituri şi a provocat moartea a 2.183 de persoane, dintre cele 3.272 de cazuri declarate, potrivit ultimelor cifre oficiale.

De la debutul campaniei de vaccinare, la 8 august 2018, au fost imunizate în total 245.999 de persoane, notează Agerpres.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy