Echipamente de testare auditivă, în 161 de maternități

Steluța Indrei / 01 oct 2018 / 16:49
Copii, tratamente
Copii, tratamente

Până la sfârşitul anului, 161 de maternităţi vor fi dotate cu un număr de 191 de echipamente de screening auditiv (testare auditivă) pentru nou-născuţi, a declarat Tiberius Brădățan, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„În momentul de faţă este în derulare un contract subsecvent, planificat în 2018, în cadrul unui acord-cadru din 2017 pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente de screening auditiv la nou-născuţi. Până la sfârşitul anului, 161 de unităţi sanitare vor fi dotate cu un număr de 191 de astfel de echipamente”, a spus Brădăţan, într-o conferinţă de presă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

El a afirmat că Ministerul Sănătății (MS) a demarat procedurile pentru dotarea a 140 de maternităţi cu şapte tipuri de incubatoare, în funcţie de nivelul de competenţă al fiecărei unităţi sanitare.

„În prezent, Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile pentru dotarea a 140 de maternităţi cu şapte tipuri de incubatoare, în funcţie de nivelul de competenţă al fiecărei maternităţi. E vorba de un acord-cadru cu o cantitate minimă de 279 de incubatoare, maximă de 1.117, care au o valoare cuprinsă între 32,19 milioane de lei cu TVA şi maxim de 128,75 milioane de lei cu TVA", a spus Tiberius Brădăţan.

Subsecretarul de stat în MS a menţionat că „se aşteaptă" ca incubatoarele să ajungă în maternităţi la începutul anului viitor.

„Birocraţia încetineşte de multe ori nişte programe ambiţioase. Noi ne aşteptăm ca undeva la începutul anului viitor să ajungă şi incubatoarele respective. Dar vorbim de o procedură care este începută şi nu doresc să dau un termen clar pentru că depinde foarte mult de modul cum vor decurge toate elementele de birocraţie", a punctat Brădăţan.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy