Eczemele. Tratament cu steroizi, sau fără

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
O iritatie de la transpiratie se poate transforma în eczema
O iritatie de la transpiratie se poate transforma în eczema

Eczemele pot fi extrem de deranjante, chiar dacă sunt forme ușoare. Formele grave, însă, ne trimit, obligatoriu la medic. Tratamentele pot diferi, iar specialiștii spun că nu sunt, întotdeauna, necesare cele cu steroizi.

Eczema este o afecțiune cronică a pielii. Pentru tratarea ei, medicul s-ar putea să recomande tratamente cu steroizi. Unii pacienți, însă, s-ar putea să dorească să evite utilizarea actui tip de tratament. Ce se poate face în acest caz, explică speicaliștii de la Harvard Health Publishing.
Eczema, cunoscută și sub numele de dermatită atopică, este o afecțiune cronică inflamatorie a pielii.

Unele persoane cu eczeme au uscăciune sau mâncărime ușoară, în timp ce altele suferă de simptome mai severe, manifestate prin erupție cutanată neplăcută sau piele crapă și se descuamează. Eczema este mai frecventă în copilărie, afectând până la 20% dintre copii, dar afectează și adulții. Vestea bună este că nu este contagioasă și, în unele cazuri, este posibilă gestionarea e fără utilizarea steroizilor.

Unele cazuri de eczemă sunt cauzate de iritarea unei surse externe (cum ar fi un detergent de rufe sau de o anumită țesătură) sau de o alergie la un produs alimentar sau la o substanță, cum ar fi polenul.

Acordând atenție momentelor în care apare, vă poate ajuta să înțelegeți ce declanșează declanșarea eczemei, pentru a evita, ulterior, acești factori.

Tratamente, în funcție de severitatea afecțiunii

Dacă eczema este relativ ușoară, este posibil să o controlați folosind hidratanți sau unguente cu petrol, care pot fi aplicate după o baie sau un duș pentru a menține  hidratarea, potrivit Academiei Americane de Alergie, Astm si Imunologie. În unele cazuri, antihistaminice pot, de asemenea, ajuta la reducerea iritației pielii.

Cu toate acestea, în cazul în care eczema este severă, se recomandă o vizită la un dermatolog, care poate evalua starea dumneavoastră și poate oferi opțiuni de tratament.

Articolul complet, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel