Efecte secundare ale ibuprofenului: cinci semne care avertizează apariția unui ulcer gastric

Angela Sabău |
Data publicării:
Ibuprofen
Ibuprofen

Ibuprofenul poate avea efecte secundare nedorite. Iată cinci semne ale unui ulcer gastric la care ar trebui să fim atenți, atunci când luăm ibuprofen.

Medicamentele antiinflamatoare utilizate în mod obișnuit, cunoscute sub numele de AINS, includ: ibuprofen, aspirina, naproxen și diclofenac. Deși majoritatea oamenilor nu au efecte secundare, pentru unii se poate dezvolta un ulcer gastric. NHS a explicat că un ulcer gastric este o leziune în mucoasa stomacului. O senzație de „arsură” în stomac poate apărea la scurt timp după masă.

Acest sentiment poate dura de la câteva minute, făcându-l abia perceptibil, până la câteva ore. Pentru unii oameni, durerea poate fi atât de intensă încât îi trezește noaptea.

Deși administrarea de medicamente pentru indigestie, cum ar fi antiacidele, poate ameliora durerea, aceasta va continua să revină, deoarece ulcerul de stomac nu este tratat.

O altă senzație pe care o puteți simți dacă aveți un ulcer la stomac este greața.

Acest lucru poate fi sau nu însoțit de vărsături atunci când vă simțiți rău.

Un ulcer de stomac poate duce, de asemenea, la pierderea poftei de mâncare, mai ales dacă simțiți durere după fiecare masă.

În consecință, nu este neobișnuit ca o persoană cu ulcer la stomac să piardă în greutate.

În ceea ce privește simptomele, se poate simți arsuri la stomac sau senzații de indigestie.

Cinci simptome ale ulcerului la stomac

Dureri de stomac arzătoare

Indigestie

Arsuri la stomac

Pierderea poftei de mâncare

Senzație de rău.

Un diagnostic oficial al unui ulcer gastric necesită supraveghere medicală. În primul rând, dacă bănuiți că aveți un ulcer la stomac, trebuie să vă programați la medicul dumneavoastră. O programare la spital ar putea fi aranjată pentru o gastroscopie pentru a privi în interiorul stomacului.

Dacă este diagnosticat un ulcer de stomac, mai ales dacă este cauzat de administrarea de AINS, vi se va administra un curs de inhibitori ai pompei de protoni (IPP). Aceste medicamente acționează prin reducerea cantității de acid pe care o produce stomacul, prevenind deteriorarea ulcerului.

Un medicament alternativ ar putea fi antagoniștii receptorilor H2, precum și antiacidele pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor.

Poate dura până la șase săptămâni pentru ca un ulcer de stomac să se vindece; procesul de recuperare poate fi încurajat prin:

Evitarea stresului

Evitarea alcoolului

Evitarea alimentelor picante

Evitarea fumatului.

Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel