Efectele COVID la 6 luni după boală: 1 din 3 oameni au primit un diagnostic neurologic sau psihiatric

DCMedical Team |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Un studiu susține că 1 din 3 oameni care au avut COVID au primit, la jumătate de an după ce s-au vindecat de infecție, un diagnostic neurologic sau psihiatric.

Cel mai mare studiu despre efectele pe termen lung ale infecției COVID arată că 1 din 3 persoane care a trecut prin boală se confruntă cu un diagnostic neurologic sau psihiatric după șase luni. Cercetarea demonstrează că pacienții cu COVID-19 au fost mult mai predispuși să dezvolte afecțiuni ale creierului decât cei care suferă de alte infecții ale tractului respirator. Concluzia au formulat-o după ce au studiat dosarele de sănătate a peste 230.000 de pacienți recuperați după COVID.

34% dintre aceștia au fost diagnosticați cu o afecțiune neurologică sau psihiatrică în decurs de șase luni. Cele mai frecvente boli diagnosticate: anxietate (17% dintre pacienți), tulburările de dispoziție (14%). Cercetătorii au observat că există un risc cu 44% mai mare de diagnostice neurologice și de sănătate mintală după COVID-19 decât după gripă, potrivit DC News.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel