Efectele fumatului asupra mahmurelii

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Consumul de alcool     FOTO: pexels.com
Consumul de alcool FOTO: pexels.com

Mahmureala va fi mai intensă dacă și fumați, susține un studiu.

Fumat, mahmureală. "În general, oamenii fumează mai mult când beau, deoarece contracarează unele dintre efectele sedative ale alcoolului", afirmă cercetătorul Damaris J. Rohsenow, profesoară de Științe Comportamentale și Sociale la Centrul pentru Studii privind Alcoolul și Dependența de la Universitatea Brown din Providence.

"Oamenii tind să se simtă mai bine atunci când fumează în timp ce beau, deoarece ambele cresc eliberarea de dopamină", adaugă aceasta. La studiu au participat 113 studenți care au răspuns la un sondaj online, zilnic, timp de opt săptămâni. Întrebările vizau cât de mult au băut sau au fumat în ziua precedentă, precum și simptomele lor de mahmureală. Concluzia? Studenții fumau aproximativ șapte țigarete pe zi, iar acest număr a sărit la mai mult de 10 în zilele când au consumat băuturi alcoolice. Studenții au raportat că au băut, în medie, mai mult de două băuturi pe zi și mai mult de 10 în medie în zilele când au consumat cantități mari de alcool. "Cel mai bun mod de a evita mahmureala este să nu bei atât de mult, iar dar dacă fumezi, o va agrava, așa că acest lucru oferă un alt motiv pentru a nu fuma", spune ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel