Efectul FABULOS pe care-l au cerealele integrale dacă mănânci zilnic 3 porții. STUDIU

Angela Sabău |
Data publicării:
Cerealele din ovăz
Cerealele din ovăz

Toată lumea știe că alimentația este deosebit de importantă atunci când vine vorba de sănătate. Dar cercetătorii spun că și porția contează spre exemplu, dacă vorbim de cerealele integrale. Iată ce efect fabulos au dacă mănânci zilnic trei porții: 

De ani de zile, ghidurile americane și europene de nutriție ne îndeamnă că mâncâm mai multe cereale integrale, iar noile dovezi aduse de studii clinice oferă un sprijin suplimentar acestui sfat. 

Spre exemplu, un nou studiu care vin în sprijinul acestei recomandtări a inclus date de la mai mult de 3.100 de persoane din cohorta Framingham Heart Study Offspring, care este urmărită din anii '70. Cercetătorii au urmărit la subiecții analizați modificările riscurilor legate de inimă și vase de sânge la intervale de patru ani, pe parcursul a aproximativ 18 ani.

Ei au descoperit că persoanele care au consumat cel puțin trei porții de cereale integrale zilnic au avut creșteri mai mici ale nivelului zahărului din sânge, tensiunii arteriale și dimensiunii taliei, în comparație cu cei care au consumat mai puțin de jumătate de porție pe zi. Rezultatele sunt foarte importante, întrucât creșterile acestor trei factori sunt asociate cu riscuri mai mari de a dezvolta boli cardiovasculare care pot fi fatale.

Cele mai bune cereale

Cereale integrale, cum ar fi orezul brun, fulgii de ovăz sau chiar și pâinea integrală, sunt bogate în fibre și alți nutrienți sănătoși. Dar adulții americani mănâncă zilnic în medie mai puțin de o porție de cereale integrale, nu trei așa cum arată Studiul publicat online, în The Journal of Nutrition, că ar fi benefic.

Specialiștii recomandă consumul mai multor cereale integrale și restricționarea cerealelor rafinate, întrucât la acestea din urmăm atunci când sunt măcinate, se elimină tărâțele și germenii interiori, adică exact parte benefică. Cerealele rafinate care ar trebui cu orice preț evitate sunt, spre exemplu, făina albă și orezul alb. 

„Când mâncați un bob integral, obțineți mai mult decât fibra din tărâțe. Veți obține, de asemenea, toate vitaminele, mineralele, grăsimile bune, proteinele, antioxidanții și alte părți sănătoase ale germenilor cerealelor. Cerealele integrale reduc riscul bolilor de inimă și al diabetului de tip 2. Persoanele care urmează o dietă bogată în cereale integrale trăiesc, de asemenea, mai mult în comparație cu cei care mănâncă alimente din cereale rafinate”, arată experții de la Harvard Health Publishing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel