Șeful FDA: un vaccin COVID-19 ar putea fi aprobat pe „repede înainte”!

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Stephen Hahn, șeful Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat că este dispus să treacă peste procesul normal de autorizare a unui vaccin contra Covid-19 dacă vor exista suficiente informații care să arate că beneficiile depășesc riscurile.

Într-un interviu pentru Financial Times, Stephen Hahn, șeful FDA, a spus că agenția este pregătită să autorizeze vaccinul contra COVID-19 înainte de finalizarea celui de-al treilea studiu clinice, atâta timp  cât beneficiile sunt mai mari ca riscurile. El a apărat instituția pe care o conduce împotriva acuzațiilor că ar grăbi procesul pentru a-i îmbunăți șansele de realegere a președintelui Donald Trump.

„Este de datoria sponsorului (dezvoltatorului de vaccin, n.r.) să ceară autorizația sau aprobarea, și noi luăm o decizie privind cererea. Dacă vor face acest lucru înainte de terminarea Studiului clinic de fază trei, am putea considera că este adecvat. Am putea să găsim că e inadecvat, vom lua o decizie”, a spus Hahn.

Decizia lui Hahn privind acordarea unei aprobări de urgență pentru producerea vaccinului Covid-19 va fi, probabil, una dintre cele mai importante decizii și totodată delicate decizii din istoria sistemului public de sănătate din SUA.

China și Rusia au aprobat vaccinuri fără să aștepte finalizarea celul de-al treilea studiu de fază clinică, care este cel mai mare și mai riguros dintre toate etapele de testare pentru dezvoltarea unui medicament. Dar cele două state au fost deja criticate de către oficiali din sistemele de sănătate publică din întreaga lume – inclusiv cei din SUA – care au avertizat că ar putea fi nesigur pentru populație să faci un astfel de lucru.

„Autorizația noastră de urgență nu este același lucru ca o aprobare definitivă. Standardul legal, medical și științific pentru acest lucru este ca beneficiul să depășească riscul în cadrul unei stări de urgență sanitară”, a arătat Stephen Hahn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel