Campanie publică pentru achiziționarea unui electrocardiograf la Baia Mare

Adisa Codruț / 26 sep 2019 / 21:05
Imagine cu un electrocardiograf   Facebook Asociația Prietenii Spitalului
Imagine cu un electrocardiograf Facebook Asociația Prietenii Spitalului

Asociaţia Prietenii Spitalului se va implica într-o campanie publică pentru achiziţionarea unui electrocardiograf necesar Spitalului Judeţean Urgenţă din Baia Mare.

Electrocardiograf, Baia Mare. ”Acum câteva luni, ne-am angajat că vom ajuta şi Policlinica Sportivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş. În urma discuţiei avute cu directorul spitalului, dr. Pop Vasile, şi cu doamna Morariu Carmen, medic specializat în medicină sportivă, am identificat necesitatea achiziţionării unui electrocardiograf nou pentru testarea sportivilor maramureşeni. Acesta este un aparat necesar în circuitul medico-sportiv în care intră anual fiecare sportiv legitimat, indiferent de vârstă. De asemenea, el este folosit în monitorizarea diferitelor patologii care pot să apară la sportivi", a precizat Călin Herţeg într-o postare pe pagina de Facebook a Asociaţiei Prietenii Spitalului.

Potrivit acestuia, anual, cu acest aparat se efectuează aproximativ 7.000 de consultaţii. Toate cluburile sportive din judeţ, private sau de stat, de juniori sau seniori, trec prin acest circuit şi vor beneficia de electrocardiograful donat. Pe viitor, asociaţia s-a angajat că va susţine sportul şi pe toţi cei care-l practică, la nivel profesionist sau de amatori. Herţeg a mai menţionat că organizarea recentă a crosului "Aleargă şi ajută" a fost un prim pas în susţinerea unităţii medicale, precum şi propunerea de achiziţionare a unui echipament pentru terapia TECAR (Transfer Energetic Capacitiv şi Rezistiv), folosit în recuperarea sportivilor, potrivit Agerpres.

Cei care vor să susţină această campanie - "Ajută pentru a fi ajutat" - o pot face prin donaţii în contul RO09BRDE250SV48742102500, se mai arată în postare.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy