Elevii peste 11 ani și angajații din școlile și liceele britanice, testați săptămânal pentru COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Reguli sanitare noi pentru scoli, licee si universități
Reguli sanitare noi pentru scoli, licee si universități

Toate școlile gimnaziale și colegiile din Anglia vor efectua săptămânal teste pentru COVID-19, începând de săptămâna viitoare, a anunțat ministrul Educației, Gavin Williamson.

Testele rapide vor fi distribuite în toate școlile secundare și colegiile din Marea Britanie pentru a ajuta la detectarea cazurilor asimptomatice și la întreruperea lanțurilor de transmisie din ianuarie, a anunțat guvernul britanic

Mai mult, elevii cu vârsta peste 11 ani și profesorii din școlile gimnaziale și licee vor fi eligibili pentru testare zilnică timp de șapte zile dacă sunt identificați că au intrat în contact strâns cu o persoană testată pozitiv la COVID-19, a mai spus ministrul Educației, Gavin Williamson.

Conform normelor actuale, o școală întreagă poate fi forțată să intre în autoizolare dacă un elev sau un membru al personalului este testat pozitiv la COVID-19. 

Însă, din ianuarie, este posibil ca cei din aceeași școală să nu fie nevoiți să se autoizoleze dacă sunt de acord să fie testați o dată pe zi. Anunțul survine după ce o schemă pilot a fost testată în unele școli la începutul toamnei.

Conform normelor actuale, elevii din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord pot solicita autorităților teste dacă încep să prezinte simptome de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel