Elveția, relaxarea măsurilor. Un milion de măști livrate zilnic în magazine

Adisa Codruț |
Data publicării:


Guvernul elveţian a anunţat miercuri că nu doreşte să impună purtarea obligatorie a măştilor pentru a limita propagarea epidemiei de coronavirus, dar a anunţat că armata va livra un milion de măşti pe zi în magazinele din ţară timp de două săptămâni.

În contextul în care Elveţia va începe să relaxeze săptămâna viitoare măsurile luate din cauza pandemiei de COVID-19, ministrul sănătăţii Alain Berset a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că guvernul "nu recomandă purtarea măştilor într-o situaţie normală", precizând că păstrarea distanţei şi spălarea mâinilor rămân măsurile cele mai eficiente pentru a se proteja, relatează AFP.

Totuşi, companiile şi ramurile economice, care sunt obligate să prezinte planuri de protecţie pentru a reglementa relaxarea măsurilor, vor putea "să prevadă obligaţia de a purta o mască", a indicat guvernul într-un comunicat.

"Dacă devine necesar să porţi o mască în cadrul planurilor de protecţie, asta poate fi o idee bună. Este suficient să cumperi aceste măşti pe măsură ce ai nevoie de ele", a mai spus Berset.

De asemenea, armata va livra un milion de măşti pe zi principalelor magazine de desfacere începând de săptămâna viitoare, iar asta timp de două săptămâni, notează Agerpres.

Până în prezent, farmaciile armatei au livrat deja 21 de milioane de măşti cantoanelor. Confederaţia elveţiană mai dispune de 18 milioane de măşti de igienă şi 1,2 milioane de măşti FFP2.

Datorită încetinirii răspândirii pandemiei de COVID-19 în Elveţia, care a înregistrat 1.200 de morţi la 8,5 milioane de locuitori, autorităţile federale organizează o ieşire din izolare progresivă începând cu 27 aprilie, prin deschiderea anumitor activităţi (frizerii, cabinete medicale şi de psihoterapie, creşe, florării şi magazine cu articole de grădinărit).

Şcolile, alte magazine şi pieţele ar urma să se redeschidă începând cu 11 mai. De pe 8 iunie, unităţile de învăţământ profesional şi secundar, universităţile, muzeele, bibliotecile şi grădinile zoologice ar urma să fie şi ele autorizate să-şi redeschidă porţile.

Ministrul sportului Viola Amherd a declarat la rândul său miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că "la începutul lui mai se va putea relua sportul (...) unde nu există contact fizic"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel