EMA a anunțat că a început evaluarea Molnupiravir, pastila care previne COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Pastilă. Foto. Pexels
Pastilă. Foto. Pexels

Comitetul pentru medicamente umane al EMA (CHMP) a anunțat că a început revizuirea continuă a medicamentului antiviral oral molnupiravir (cunoscut și ca MK 4482 sau Lagevrio), dezvoltat de Merck Sharp & Dohme (MSD) în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics pentru tratamentul COVID-19 la adulți.

Decizia Comitetului pentru medicamente umane al EMA (CHMP) de a începe revizuirea continuă se bazează pe rezultatele preliminare din studii de laborator (date non-clinice) și clinice. Aceste studii sugerează că medicamentul Molnupiravir poate reduce capacitatea SARS CoV 2 (virusul care provoacă COVID-19) de a se multiplica în organism, prevenind astfel spitalizarea sau decesul la pacienții cu COVID-19.

EMA va evalua mai multe date privind calitatea, siguranța și eficacitatea medicamentului. Revizuirea va continua până când sunt disponibile suficiente dovezi pentru ca Merck (MSD) să depună o cerere oficială de autorizare de introducere pe piață.

„Agenția va evalua conformitatea Molnupiravir cu standardele uzuale ale UE pentru eficacitate, siguranță și calitate. Deși EMA nu poate prezice termenele generale, ar trebui să dureze mai puțin timp decât în mod normal pentru a evalua o eventuală cerere din cauza muncii depuse în timpul revizuirii continue.

EMA va comunica în continuare când a fost depusă o cerere de autorizație de introducere pe piață pentru medicament”, se arată în comunicatul  Agenției Europene a Medicamentului (link direct comunicat).

Ce este o revizuire continuă

O revizuire continuă este un instrument de reglementare pe care EMA îl utilizează pentru a accelera evaluarea unui medicament sau vaccin promițător în timpul unei urgențe de sănătate publică. În mod normal, toate datele privind eficacitatea, siguranța și calitatea unui medicament sau vaccin și toate documentele necesare trebuie să fie gata la începutul evaluării într-o cerere oficială de autorizație de introducere pe piață.

În cazul unei revizuiri continue, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMA analizează datele pe măsură ce acestea devin disponibile din studiile în curs. Odată ce sunt disponibile suficiente date, compania poate depune o cerere oficială. Prin revizuirea datelor pe măsură ce acestea devin disponibile, CHMP poate emite mai devreme o opinie cu privire la autorizarea medicamentului.

În timpul revizuirii continue și pe tot parcursul pandemiei, EMA și comitetele sale științifice sunt sprijinite de grupul operativ pentru pandemie COVID-19 EMA (COVID-ETF). Acest grup reunește experți din întreaga rețea europeană de reglementare a medicamentelor pentru a oferi consiliere cu privire la dezvoltarea, autorizarea și monitorizarea siguranței medicamentelor și vaccinurilor pentru COVID-19 și pentru a facilita acțiunile de reglementare rapide și coordonate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel