EMA a început evaluarea vaccinului COVID-19 Comirnaty (Pfizer) la copii cu vârsta între 5 și 11 ani

Dana Lascu / 18 oct 2021 / 18:11
Vaccin        Foto: Pixabay
Vaccin Foto: Pixabay

EMA – Agenția Europeană a Medicamentului - a început să evalueze o aplicație pentru extinderea utilizării vaccinului COVID-19 BioNTech / Pfizer, Comirnaty, la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Comirnaty, produs de BioNTech – Pfizer, este un vaccin pentru prevenirea COVID-19, autorizat în prezent pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) cu instrucțiuni pentru producerea unei proteine, cunoscută sub numele de proteină spike, care este prezentă în mod natural în SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Vaccinul funcționează pregătind corpul să se apere împotriva SARS-CoV-2.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA va revizui datele privind vaccinul, inclusiv rezultatele unui studiu clinic în curs care a implicat copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, pentru a decide dacă recomandă extinderea utilizării acestuia și pentru această categorie de vârstă. Avizul CHMP va fi apoi transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală.

EMA va comunica rezultatul evaluării sale, care este așteptat în câteva luni, cu excepția cazului în care sunt necesare informații suplimentare.

Comirnaty a fost autorizat pentru prima dată în UE în decembrie 2020, este primul vaccin contra COVID-19 aprobat în lume și este cel mai făcut în acest moment. De asemenea, vaccinul a primit în SUA aprobare normală, ca tratament preventiv pentru COVID-19. Adică în SUA nu mai este făcut pe baza unei autorizații de urgență. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy