Entuziasm de medic la 92 de ani: Munca este cea mai mare sursă de fericire

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Ao Zhongfang are 92 de ani și este medic la Spitalul Popular Jiangsu din orașul Nanjing, în estul Chinei. Fiul ei este tot medic. La fel și nepoata.

Medic, muncă. La 92 de ani, lui Ao Zhongfang nici prin cap nu-i trece să renunțe la profesia de medic. Bunicuța din China spune că ajutarea pacienților îi aduce cea mai mare bucurie. Despre ea zice că e un "soldat medical" și speră să lucreze mai departe ca să ajute cât mai mulți oameni. Consultă cam 600 de pacienți pe săptămână.

Deși s-a retras din activitate în 1994, dr Ao a decis să se întoarcă la spitalul unde a profesat. Spune că vrea să contribuie cu cunoștințele sale celor care au nevoie. Pentru ea, munca este sursa ei de fericire și un secret pentru longevitate. Mai zice că discuțiile cu pacienții o țin pe gânduri și îi țin mintea ocupată în timp ce merge la muncă: "Să pot servi pacienții și să tratez pacienții îmi aduce cea mai mare bucurie. (...) De multe ori sunt întrebat de alții de ce mă pot gândi în mod atât de clar la vârsta mea, iar acesta este motivul. Pentru mine, munca este cea mai mare sursă a mea de fericire. (...) Mă simt cea mai fericită când pot să ajut oamenii", potrivit dailymail.co.uk.

Soțul ei a fost tot medic, dar nu specialistul în boli de sânge ca ea. Fiul îi este medic șef la Departamentul de Boli Respiratorii de la Spitalul Popular Jiangsu, din orașul chinez Nanjing, iar fiica acestuia și nepoata dr. Ao a studiat în Statele Unite și este acum medic la Spitalul General din Massachusetts de la Harvard Medical School.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel