Epidemie de pneumonie. Alertă sanitară

Bianca Ştefan / 09 sep 2018 / 15:55
Afecțiuni pneumologice
Afecțiuni pneumologice

Autorităţile italiene au lansat o alertă sanitară pentru împrejurimile oraşului Brescia, după ce săptămâna aceasta s-au înregistrat peste 150 de cazuri de pneumonie în această regiune din nordul peninsulei

Secţiile de urgenţă ale spitalelor mai multor comune aflate la sud şi la est de Brescia au înregistrat 121 de cazuri de pneumonie, a explicat la un post TV Giulio Galer, responsabil sanitar pentru regiunea Lombardia, iar o anchetă în rândul medicilor generalişti a identificat cel puţin alte 30 de cazuri, care nu au trecut pe la urgenţe.

Potrivit presei locale, vor fi efectuate autopsii în cazul unei femei de 69 ani şi a unui bărbat de 85 ani, care au decedat în aceasta săptămână, pentru a stabili dacă aceştia au fost afectaţi de epidemie.

Pneumonia ar putea fi de origine bacteriană sau virală, iar autorităţile suspectează prezenţa unui virus în apă. Autorităţile au prelevat probe din reţeaua de distribuţie a apei potabile, însă rezultatele analizelor vor fi disponibile în câteva zile.

În acelaşi timp, serviciile sanitare din provincie au cerut rezidenţilor luarea unor măsuri de precauţie, printre care dezinfectarea filtrelor robinetelor şi furtunurilor de duş, precum şi lăsarea apei calde să curgă, înainte de utilizare, mai ales după o absenţă prelungită de la domiciliu.

De asemenea, persoanele cu o sănătate fragilă sunt sfătuite să consulte un medic cât mai curând posibil în caz de febră sau de dificultăţi respiratorii.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy