Epilepsie, smartwatch care detectează convulsiile la copii

Alexandra Mănăilă / 23 ian 2019 / 13:54

Un smartwatch care detectează convulsiile la copii a fost aprobat de FDA pentru comercializare. Ceasul inteligent poate fi folosit de către copiii de la 6 ani în sus și are o precizie de 98%.

 

Peste 3 milioane de persoane din SUA au epilepsie, aproximativ 300.000 sunt copii sub 14 ani. Un sfert din totalul persoanelor cu epilepsie au convulsii tonico-clonice, care sunt asociate cel mai adesea cu moartea bruscă neașteptată în epilepsie.

SmartWatch-ul Embrace este capabil să depisteze semnale din organism care pot fi asociate cu convulsii tonico-clonice generalizate, astfel că părinții sau îngrijitorii pot alerga imediat pentru a oferi ajutorul copiilor cu epilepsie.

,,Ceasul Embrace este un pas important înainte în capacitatea noastră de a identifica convulsii rapid și, astfel, de-a le permite părinților sau altora să răspundă”, a declarat dr. Orrin Devinsky, directorul Centrului de Epilepsie Comprehensivă din New York și a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie Sfântul Barnaba.

Potrivit WebMd.com, ceasul Embrace a fost testat într-o unitate de monitorizare a epilepsiei la 141 pacienți cu epilepsie, incluzând 80 pacienți cu vârsta cuprinsă între 6 și 21 ani. În total, 53 din 54 de convulsii tonico-clonice generalizate au fost detectate de Embrace, având o rată de precizie de 98% în timpul testelor clinice.

Epilepsia este o afecțiune a creierului de care suferă o persoană dintr-o 100 de toate vârstele, însă procentul celor care suferă o convulsie în timpul vieţii este mult mai ridicat – spre 5%.

Cele mai frecvente convulsii sunt cele febrile, care apar de obicei la copiii între şase luni şi 5 ani. Diagnosticul de epilepsie poate fi pus numai în cazul în care crizele se repetă sau dacă prima convulsie este chiar un status epilepticus, respectiv o criză cu o durată de peste 15 minute.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25