Evaluarea auzului și văzului la vârstnici prezice cine va face Alzheimer

Florina Pop |
Data publicării:
Alzheimer ar putea fi „văzut” în ochi în fază încipientă
Alzheimer ar putea fi „văzut” în ochi în fază încipientă

Adulții mai în vârstă care au deficiențe de auz și de vedere - sau cu deficiență senzorială dublă - au prezentat un risc mai mare să facă demență.

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Washinghton, SUA, susține că vârstnicii care au deficiențe de auz și/sau văz au risc mai mare să dezvolte demență și Alzheimer. Cercetarea are la bază analiza datelor a 2.051 de seniori: 22,8% cu deficiențe de auz sau de vedere și 5,1% cu ambele deficiențe. Aceștia au fost monitorizați timp de 8 ani.

Rezultatele studiului au fost recent publicate în ”Alzheimer&Dementia: Diagnostic, evaluare și monitorizare a bolilor”: deficiența senzorială dublă a fost asociată cu un risc de 86% mai mare pentru demență, comparativ cu lipsa de deficiențe senzoriale; iar în timpul monitorizării, demența s-a dezvoltat în 14,3% la cei fără deficiențe senzoriale, 16,9% la cei cu o deficiență senzorială și 28,8% la cei cu deficiență senzorială dublă; participanții cu insuficiență senzorială dublă au avut de două ori mai multe șanse să dezvolte boala Alzheimer (cea mai comună formă de demență) decât cei fără deficiențe senzoriale, arată un comunicat de presă.

Cercetătorii consideră: ”Evaluarea vederii și auzului la adulții în vârsta poate prezice cine va dezvolta demență și Alzheimer. Acest lucru are implicații importante asupra identificării potențialilor participanți la studiile de prevenire a bolii Alzheimer, precum și dacă tratamentele pentru pierderea vederii și a auzului pot modifica riscul pentru demență”.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel