Examen atestate de studii complementare pentru medici, dentiști și farmaciști. Anunț

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medici
Medici

Ministerul Sănătății organizează, în perioada 15 mai - 21 iunie 2019, o sesiune de examen pentru obținerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentiști și farmaciști. Dosarele se depun până 15 aprilie inclusiv!

Pentru această sesiune pot depune dosare de înscriere doar candidații care au terminat până la data de 31 martie 2019 pregătirea teoretică și practică efectuată în vederea obținerii atestatelor de studii complementare, în condițiile prevăzute de Ordinul MS nr. 418/2005 cu modificările și completările ulterioare.

Înscrieri - examen - atestate

Examenele se vor desfășura în centrele universitare medicale acreditate de Ministerul Sănătății, prevăzute de Ordinul MS nr. 418/2005, în care s-a efectuat pregătirea.

Înscrierea candidaților la examen se va face în perioada 01 -15 aprilie 2019 inclusiv, la Biroul RUNOS.

Pentru fiecare probă de examen, nota minimă de promovare este 5,00, cu excepția probelor de examen pentru care sunt precizate alte condiții minime de promovare (calificativ admis/respins). În cazul în care la una din probele de examen nu se obține nota minimă de promovare, candidatul este declarat nepromovat.

Dosarele de examen pot fi depuse sau transmise prin servicii poștale, la Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică al Ministerului Sănătății, sediul din Str. Bodești nr. 1, sector 2, București, cu excepția atestatelor în Acupunctură, Api-Fito-Aromaterapie, Asistența medicală de urgență prespitalicească, Asistența medicală de urgență pentru structuri UPU, Farmacie homeopată, Homeopatie și Implantologie.

Înscrierile pentru atestatele în Acupunctură, Api-Fito-Aromaterapie, Asistența medicală de urgență prespitalicească, Asistența medicală de urgență pentru structuri UPU, Farmacie homeopată, Homeopatie și Implantologie se fac în aceeași perioadă, respectiv în perioada 01-15 aprilie 2019 inclusiv, prin Direcțiile de Sănătate Publică din centrele universitare în care s-a făcut pregătirea pentru atestatele respective: București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

La DSP București dosarele pot fi depuse de luni până miercuri, între orele 12.00 și 15.00, iar joia de la 12.00 la 18.00.

Direcțiile de sănătate publică care vor efectua aceste înscrieri, vor completa on-line la adresa: http://examene.meddb.ro, listele nominale cu candidații înscriși, până la data de 18 aprilie 2019, ora 16.00.

Tabelele originale cu candidații înscriși, însoțite de adresa oficială se vor transmite prin poștă până la data de 22 aprilie 2019, pe adresa Centrului de Resurse Umane în Sănătate Publică al Ministerului Sănătății, Str. Bodești nr. 1, sector 2, București.

Tabelele vor cuprinde: Nume, prenume, atestatul, data și locul nașterii, gradul profesional, specialitatea (cine o are), unitatea de încadrare, centrul de examen (unde s-a făcut pregătirea), CNP, Numărul chitanței de plată, Solicitarea și datele de contact.

Când și cum vor fi anunțate ora și locul unde are loc examenul

Candidații vor fi înscriși în tabele cu numele și prenumele corect conform actului de identitate în termen de valabilitate, utilizând caracterele diacritice!

Întreaga responsabilitate privind respectarea condițiilor de participare a candidaților la examen, revine direcțiilor de sănătate publică menționate.

Arondarea candidaților pe atestate de studii și centre universitare medicale va fi comunicată în ziua de 03 mai 2019, pe site-ul Ministerului Sănătății la rubrica Concursuri și examene naționale.

Listele candidaților al căror dosar de înscriere este admis, precum și președintele de comisie, locul, data și ora de prezentare la examen, se vor afișa la data de 13 mai 2019 pe site-ul Ministerului Sănătății la rubrica - Concursuri și examene naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel