Examenul pentru atestatele complementare pentru medici, anunț

Dana Lascu |
Data publicării:

Ministerul Sănătăţii a anunțat că organizează, în perioada 7 noiembrie - 7 decembrie, sesiune de examen pentru obţinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentişti şi farmacişti. Înscrierea candidaților, cu excepția unor specializări, se face la Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică al MS, între 2-16 octombrie. Pentru specialitățile exceptate, înscrierile se vor face la DSP-uri. Iată cum:

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, sesiunea de examen pentru obţinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentişti şi farmacişti va avea loc în perioada 7 noiembrie - 7 decembrie.

Pentru această sesiune pot depune dosare de înscriere candidaţii care au finalizat până la data de 30 septembrie 2018 pregătirea teoretică şi practică efectuată în vederea obţinerii atestatelor de studii complementare.

Examenele se vor desfăşura în centrele universitare medicale acreditate de minister în care s-a efectuat pregătirea.

Pentru fiecare probă de examen, nota minimă de promovare este 5,00, cu excepţia probelor de examen pentru care sunt precizate alte condiţii minime de promovare (calificativ admis/respins). În cazul în care la una dintre probele de examen nu se obţine nota minimă de promovare, candidatul este declarat nepromovat.

Media finală minimă de promovare a examenului pentru obţinerea atestatelor de studii complementare este 7,00.

Cum și unde se face înscrierea

Înscrierea candidaţilor la examen se va face în perioada 2-16 octombrie inclusiv, la Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică al Ministerului Sănătăţii, cu excepţia atestatelor în: Acupunctură, Asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească, Asistenţă medicală de urgenţă pentru structurile UPU, Homeopatie, Farmacie homeopată şi Implantologie.

Înscrierile pentru atestatele în Acupunctură, Asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească, Asistenţă medicală de urgenţă pentru structurile UPU, Homeopatie, Farmacie homeopată şi Implantologie, se fac în aceeaşi perioadă, respectiv între 2-16 octombrie inclusiv, prin Direcţiile de Sănătate Publică din centrele universitare în care s-a făcut pregătirea pentru respectivele programe.

Arondarea candidaţilor pe atestate de studii şi centre universitare medicale va fi comunicată în ziua de 25 octombrie pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la rubrica Concursuri şi examene naţionale.

Listele candidaţilor al căror dosar de înscriere este admis, precum şi preşedintele de comisie, locul, data şi ora de prezentare la examen se vor afişa la data de 1 noiembrie pe site-ul ministerului, la rubrica - Concursuri şi examene naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel