Excesul de greutate și obezitatea cresc riscul pentru mai multe tipuri de cancer

Dana Lascu |
Data publicării:
Obezitate
Obezitate

Excesul de greutate și obezitatea au fost asociate cu riscuri mai mari de mai multe tipuri de cancer comune într-un studiu danez realizat pe baza unor date colectate timp de 40 de ani la nivel național și publicat în Journal of Internal Medicine.

Excesul de greutate și obezitatea sunt asociate cu anomalii metabolice care predispun pacienții la un risc crescut de cancer. Datele contemporane cu privire la riscul pe termen lung de cancer specifice sunt rare în rândul pacienților cu exces de greutate și obezitate diagnosticate în spital.

În acest nou studiu, publicat în Journal of Internal Medicine, în intervalul 1977–2016 (40 de ani) au fost identificate 20.706 de cazuri de cancer la 313.321 adulți diagnosticați cu exces de greutate și obezitate, comparativ cu 18.480 de cancere care erau prognozate pe baza informațiilor din populația generală.

Aceasta corespunde unui risc cu 12% mai mare de cancer asociat cu excesul de greutate și obezitate.

A avea diabet de tip 2 sau boli legate de alcoolism, în plus față de excesul de greutate sau obezitate, a fost legat de riscuri și mai mari de cancer.

Riscul crescut a fost observat pentru cancerele identificate anterior ca legate de obezitate, inclusiv cancerul pancreatic și cel de sân în postmenopauză, precum și pentru cancerele de sânge și neurologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel