Excesul de greutate la preșcolari, risc mai mare de fracturi

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Excesul de greutate la copiii de vârstă preșcolară este legat de un risc mai mare de a suferi fracturi câțiva ani mai târziu, arată un nou studiu. 

Copiii preșcolari care sunt supraponderali sau obezi au un risc mai mare de fracturi osoase în timpul copilăriei decât preșcolarii cu greutate normală, conform unui studiu publicat în Journal of Bone and Mineral Research (link studiu).

Studiul a inclus 466.997 de copii, cărora le-a fost măsurată greutatea și înălțimea la vârsta de 4 ani, și care au fost urmați pentru o mediană de 4,9 ani.

Fracturile au apărut la 9,20% dintre subponderali, 10,06% dintre cei cu greutatea normală, la 11,28% din cei supraponderali și la 13,05% dintre copiii obezi.

Comparativ cu greutatea normală, excesul de greutate și obezitatea au fost asociate riscuri mai mari de fracturi ale membrelor inferioare cu 42% și cu 74%, respectiv cu un risc cu 10% și 19% mai mare de fracturi ale membrelor superioare.

„Într-o cohortă de aproape jumătate de milion de copii din Catalonia, Spania, am găsit o asociere puternică între supraponderalitatea / obezitatea preșcolară și riscul de fractură în copilărie. Este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege în continuare mecanismele care stau la baza acestei corelații", a declarat autorul principal Daniel Prieto-Alhambra, doctor în medicină, de la Universitatea Oxford, din Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel