Exfoliant pentru ten din ingrediente naturale: după ce îl folosești o dată nu vei mai cumpăra niciodată scrub

Angela Sabău |
Data publicării:
Exfolat din miere cu sare   Foto: livingwellspendingless.com
Exfolat din miere cu sare Foto: livingwellspendingless.com

Un exfoliant ușor și rapid de făcut, din ingrediente banale aflate în bucătăria ta, îți va face tenul fin și mătăsos. Pe lângă că e foarte ieftin, este și eficient și natural.

Acest exfoliant ușor din sare și miere nu este doar soluția perfectă pentru pielea uscată și descuamată, ci este și mult mai ieftin decât scrub-urile scumpe cumpărate din magazin!

Este soluția perfectă pentru pielea uscată și descuamată și lasă pielea netedă ca mătasea și hidratat toată ziua. Puteți folosi uleiul esențial preferat: bergamotă, lavandă și ghimbir, toate sunt fabuloase!

Iată de ce aveți nevoie:

1 cană sare

1/3 cană miere

1/2 cană ulei de măsline

5-6 picături de ulei esențial

Amestecați împreună miere și ulei de măsline. Se amestecă încet în sare. Adăugați ulei esențial și amestecați bine. Amestecați cu lingura într-un borcan sau recipient cu gură largă.

Efectul este neașteptat și poate fi folosit timp îndelungat.

Bonus: Făina de orez are efecte miraculoase pentru ten

Orezul care este recunoscut ca un element de bază în majoritatea gospodăriilor oferă o gamă de beneficii pentru piele. Nu ai nevoie de un produs cumpărat din magazin pentru a vă face pielea moale și tânără. E suficient să folosiți puțină făină de orez pentru asta. Conține antioxidanți, precum și vitamine și acid ferulic, care ajută la combaterea ridurilor, redă elasticitatea pielii, vă protejează pielea de poluarea zilnică și de semnele evidente ale îmbătrânirii.

Porii înfundați pot provoca probleme precum formarea excesului de ulei și pot face loc apariției acneei. Făina de orez vă poate ajuta în aceste circumstanțe pentru a ajuta la desfundarea și închiderea porilor, blocând bacteriile. Agenții antiinflamatori din orez pot calma inflamațiile și pot calma mâncărimile pielii. Alantoina din orez acționează ca un vindecător natural și favorizează o sănătate mai bună a pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel