Există țări în care testarea Papanicolau nu se face anual, ci la trei, cinci ani. Medicul Iosif Niculescu vine cu explicații

Rodica Mitu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Foto Pexels
Foto Pexels

Există țări în care testarea Papanicolau nu se face anual, ci la trei sau cinci ani. Despre acest subiect, a vorbit medicul specialist în obstetrică-ginecologie Iosif Niculescu în cadrul emisiunii „Dicționar Medical” de la DC MEDICAL.

„Se fac teste Papanicolau și la menopauză. Sunt recomandate, dar nu există o atitudine uniformă în recomandări. Diferă de la țară la țară. Să nu uităm că recomandările acestea, care trebuie transpuse în practică, în ultimă instanță, țin de criterii de ordin financiar care dictează ca într-o țară să se facă Papanicolau la doi-trei ani, iar în altă țară diferit”, a spus medicul specialist în obstetrică-ginecologie Iosif Niculescu în cadrul emisiunii „Dicționar Medical”.

„Dacă este să ne bazăm strict pe criterii de eficiență, în cazul cuplurilor stabile, dacă nu există HPV în celulele colului uterin, atâta vreme cât femeia nu este purtătoare de papilloma virus, testul Papanicolau nu este obligatoriu să fie făcut la un an. Recomandările sunt undeva între trei și cinci ani, lucru care se întâmplă mai ales în Marea Britanie. În restul Europei, lucrurile sunt puțin nuanțate și diferă de la țară la țară. De exemplu, în Germania se face testare anuală, până la vârste înaintate”, a explicat specialistul.

Doctorul Iosif Niculescu este specialist și chirurg în Obstetrică și Ginecologie, cu peste 30 de ani de experiență națională și internațională, în multiple ramuri ale specialității.

 

Citește pe DCMedical: Tot mai multe persoane renunţă la carne, însă intervenția medicului Iosif Niculescu îți va da de gândit

 

Medicul Iosif Niculescu a transmis un avertisment cu privire la carne.

Trebuie să facem o mențiune despre vegetarieni sau / și vegani, oameni care nu mănâncă carne. Există multe vitamine care se găsesc doar în carne. Trebuie foarte multă atenție, deoarece aceste persoane, probabil, au nevoie de suplimente. Cred că există nouă aminoacizi esențiali, dintre care câțiva sunt doar în preparate din carne, sunt esențiali în sensul că sunt foarte importanți în economia organismului”, a explicat medicul în cadrul emisiunii.

„Mulți își bazează obiceiurile alimentare pe chestiuni de morală. Este dreptul fiecăruia, nu acest lucru îl discutăm. Ideea este că vegetarienii au nevoie de suplimente pentru că pot dezvolta carențe de vitamine”, a precizat medicul Iosif Niculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel