Expert: singura soluție care ne rămâne este lockdown-ul

Adisa Codruț |
Data publicării:

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, consideră că un lockdown ar scădea numărul mare de cazuri de infectare cu COVID-19.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, afirmă că nu se vede, momentan, nicio scădere a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 și singura posibilitatea ca acesta să scadă ar fi î închidere totală.

”Ca să degrevăm secțiile de Terapie Intensivă, avem nevoie de câteva săptămâni în care să avem mai puțin de 2000 de cazuri noi pe zi. Ori, ca să ajungem acolo, singura modalitate demonstrată și în alte țări este printr-un lockdown. Măsurile nu sunt implementare suficient de ferm. Și atunci, sigur că singura soluție care ne rămâne este lockdown-ul ca să degrevăm secțiile de Terapie Intensivă și implicit să scădem mortalitatea prin inabilitatea de a accesa serviciile de Terapie Intensivă. În momentul de față putem considera că suntem la capacitate maximă și că funcționăm cu luminile roșii aprinse. Deci funcționăm în stare de criză. Din acest moment, practic, începem să avem morți evitabile”, a declarat Răzvan Cherecheș, conform Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel