EXPLICAȚII Dr Musta: ce se întâmplă când o persoană infectată cu tulpina britanică de COVID ia contact cu 10 oameni sănătoși

Dana Lascu |
Data publicării:
Doctor, mască. Foto: Ashkan Forouzani / Unsplash
Doctor, mască. Foto: Ashkan Forouzani / Unsplash

Tulpina britanică de coronavirus este în toată România a confirmat de Institutul Național de Sănătate Publică. Dr Virgil Musta explică ce se întâmplă când o persoană infectată cu tulpina britanică de COVID ia contact cu 10 oameni sănătoși. 

Ne aflăm, din nou, într-o situație în care trebuie să facem tot ce depinde de noi ca să nu ne infectăm cu COVID-19, a spus, marți, medicul Virgil Musta, șef Secție Boli Infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

„România se confruntă în ultimele săptămâni cu un număr foarte mare de cazuri cu forme severe de boală. Era de așteptat. Există riscul de a crea un nou val care să pună o mare presiune pe sistemul de sănătate. Este mai dificil de a pune diagnosticul în cazul variantei britanice: metodele sunt mai scumpe, mai dificile, dar prevenția este aceeași. Suntem iar în situația de a respecta în mod strict cele 3 reguli de bază: masca, igiena mâinilor și distanțarea.

Și, bineînțeles, să ne vaccinăm cât mai repede, pentru că vaccinurile folosite la noi în țară sunt eficiente împotriva acestei noi tulpini B.1.1.7. (...)

Rata de transmitere este mult mai mare în cazul variantei britanice. Dacă virusul cu care „ne-am obișnuit” are o rată de contagiozitate de 30-40 la sută, noua tulpină are o rată dublă, 70-80 la sută.

Asta înseamnă că din 10 persoane care iau contact un o persoană bolnavă, 7-8 fac boala, spre deosebire de varianta anterioară, la care 3-4 persoane făceau boala.

Spitalul nostru este plin de persoane din categoriile de risc care, probabil, au lăsat garda jos și au făcut forma severă a bolii", a spus Virgil Musta la Punctul de întâlnire de la Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel