FDA a aprobat: Americanii vor steriliza măști N95 și le vor refolosi! Ce substanță folosesc

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic costumat. Foto: MTI
Medic costumat. Foto: MTI

FDA a emis o autorizație pentru sterilizarea de măști N95 sau N95-echivalente, ca acestea să poată fi reutilizate de personalul medical în mediul spitalicesc. Fiecare mască poate fi sterilizată de maximum 10 ori!

În condițiile în care întreaga lume se confruntă cu o acută criză de echipament medical, FDA (Administrația American pentru Medicamente și Alimente) a emis o autorizație tip EUA  (emergency use authorization) pentru STERIS Corporation, prin care autorizează procedeele de decontaminare și sterilizare a măștilor chirurgicale folosite în spitale: STERIS V-PRO 1 Plus, sistemele de sterilizare la temperatură joasă MAX și maX2 folosind ciclul de decontaminare STERIS N95 (ciclu non-lumen). Aceste procedee utilizează toate peroxid de hidrogen vaporizat.

Această autorizație va duce la decontaminarea a aproximativ 750.000 de măști tip N95 pe zi în SUA, arată FDA într-un comunicat.

„Autorizarea acestui sistem de sterilizare va ajuta spitalele să asigure personalului medical eroic din linia întâi protecția de care are nevoie", a declarat secretarul de stat Alex Azar.

„Această autorizare schimbă jocul. Ea va permite spitalelor să decontamineze măștile respiratorii compatibile N95 folosind sterilizatori cu peroxid de hidrogen vaporizați, care sunt disponibili în aproximativ 2.000 de spitale din SUA ", a declarat comisarul FDA, dr Stephen M. Hahn.

„Este un alt pas important înainte pentru a ajuta la reducerea deficitului critic de măști N95, prin permiterea ca aceste dispozitive importante, atunci când sunt decontaminate, să fie reutilizate de personalul medical din prima linie a pandemiei COVID-19", a continuat el.

Acest tip de decontaminare și sterilizare este un proces realizat la temperatură joasă care utilizează vapori de peroxid de hidrogen. Vaporii umplu camera de sterilizare, pătrund în dispozitiv și sterilizează suprafețele expuse. Ciclul de decontaminare STERIS V-PRO este capabil să prelucreze 10 măști simultan printr-un proces care durează aproximativ 28 de minute. Fiecare mască poate fi procesată de până la 10 ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel