Federația SANITAS, reacție față de obligativitatea vaccinării personalului sanitar: personalul angajat în Sănătate NU reprezintă un risc major de infectare!

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

Federaţia Sanitas din România a reacționat vizavi de legiferarea obligării angajaţilor din sistemul sanitar să se vaccineze sau să se testeze periodic pe banii lor.

Potrivit SANITAS, rata medie a vaccinării împotriva COVID-19 în Sănătate este de aproape două ori și jumătate mai mare decât rata vaccinării în România.

„Conform sintezei realizate de Federația SANITAS România, în acest moment, 60,14% din personalul angajat în Sănătate sunt fie vaccinați, fie au fost infectați cu SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni! Pe categorii profesionale, cea mai mare rată procentuală este înregistrată în rândul medicilor (71,36%), iar cea mai scăzută în rândul personalului sanitar auxiliar (52,8%).

În baza datelor colectate, putem concluziona că numărul personalului imunizat prin vaccinare sau în urma trecerii prin boală este foarte aproape de valoarea procentuală necesară atingerii acelui nivel numit ”imunizare în masă” sau “imunizare de turmă”. În consecință, considerăm că în interiorul categoriei de populație “salariați în sistemul sanitar public” pericolul transmiterii și infectării este minim”, arată Federația SANITAS pe pagina de Facebook. 

„Dacă raportăm aceste date la cele făcute publice de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, constatăm că rata procentuală medie de vaccinare a angajaților din sănătate (60,14%) este de aproape două ori și jumătate mai mare decât rata de vaccinare a întregii populații din România (25,67%). Este și acesta un argument în plus pentru a demonstra că personalul angajat în Sănătate NU reprezintă un risc major de infectare!”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Federația mai atrage atenția că personalul medical nu este principala sursă de infectare, iar acesta lucrează cu echipament de protecție.

„Să nu ignorăm nici faptul că angajații din Sănătate lucrează într-un mediu protejat: poartă echipament și se protejează prin toate mijloacele specifice, fiind mai puțin probabil să transmită boala. Mai mult, 3,69% din numărul de salariați au trecut prin boală, astfel că beneficiază de o imunitate celulară puternică, mai valoroasă și mai îndelungată. Prin urmare, toate aceste date și argumente susțin punctul de vedere al Federației Sanitas conform căruia nu se justifică emiterea unui act normativ care să oblige angajații din Sănătate la vaccinare sau la testarea periodică pe banii salariaților!

O campanie mai coerentă, mai bine țintită și mai bine documentată, desfășurată de autorități,ar putea fi o soluție mai corectă și mai onestă pentru creșterea numărului de vaccinați anti COVID-19, atât în sistem, cât și la nivelul întregii populații”,mai arată SANITAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel