Femeile însărcinate, infectate cu COVID-19, majoritatea asimptomatice

Sarcină
Sarcină

Un studiu asupra femeilor însărcinate, internate în două spitale din New York pentru a naște la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, a constatat că aproximativ 1 din 7 erau infectate cu noul coronavirus și majoritatea nu prezentau simptome.

Medicii de la New York-Presbyterian Allen Hospital și din Columbia University University Irving Medical Center au declarat că au testat un total de 215 de femei care au născut nou-născuți între 22 martie și 4 aprilie, a raportat, pe 13 aprilie, New England Journal of Medicine.

Toate femeile au fost testate pentru noul coronavirus la internarea la spital și 33 au fost pozitive pentru infecția cu COVID-19

Cele mai multe dintre cazurile potențial dăunătoare sau transmisibile ar fi fost ratate dacă femeile nu ar fi fost testate, a declarat o echipă condusă de Dr. Dena Goffman, de la Irving Medical Center.

De fapt, "29 dintre cei 33 de pacienți [87.9%] care au fost pozitivi ... la internare nu au avut simptome de COVID-19", au remarcat Goffman și colegii ei. Doar patru dintre cei 33 de pacienți au prezentat simptome tipice COVID-19, cum ar fi febra.

Multe dintre femei nu au dezvoltat simptome nici pe termen scurt. Dintre cei 29 de pacienți obstetrici asimptomatici, doar trei au continuat să dezvolte febră în cele câteva zile în care au fost în spital și nici nu este clar dacă febra a fost legată de COVID-19 sau de o altă stare.

Concluzia, potrivit medicilor din New York, care au scris raportul, este că toate femeile internate la spital pentru îngrijire obstetrică ar trebui să fie testate pentru noul coronavirus.

Făcând acest lucru, ar putea ajuta „la determinarea practicilor de izolare a spitalului" pentru pacienții individuali, precum și la asistența în îngrijirea nou-născuților și la „utilizarea echipamentului personal de protecție" de către personalul spitalului, a spus grupul Goffman.

„Noile date oferă o oportunitate importantă de a proteja mamele, bebelușii și personalului medical în această perioadă", au spus autorii studiului.

Dr. Natalie Meirowitz este șefa obstetrică și ginecologie la Long Island Jewish Medical Center din New Hyde Park, NY Citind rezultatele studiului, ea a spus că rata infecției cu coronavirus pentru femeile însărcinate "probabil variază destul de mult între comunități"

 

Studiul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel