Femeile tinere, șanse mai bune de recuperare după un infarct decât bărbații

Florina Pop |
Data publicării:

Femeile aflate în perioada premenopauză se recuperează mai repede pe termen lung după un atac de cord decât bărbații, arată o cercetare.

Deși cercetările anterioare au arătat că femeile sunt mai susceptibile să moară în urma unui atac de cord decât bărbații, cel mai recent studiu pe această temă, prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie, susține că teoria respectivă nu e valabilă înainte de menopauză întrucât femeile sunt expuse la estrogen, hormon care le protejează de bolile de inimă.

Diego Ardissino de la Spitalul Universitar din Parma, Italia, autorul studiului, a comparat rezultatele femeilor și bărbaților sub 45 de ani care au avut un atac de cord. Studiul a inclus 2.000 de pacienți (1.778 de bărbați și 222 de femei) care s-au prezentat la spital cu un atac de cord înainte de vârsta de 45 de ani la 125 de unități de îngrijire coronariană italiană între 1998 și 2002, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

Cercetătorii au descoperit că al doilea atac de cord a fost mai puțin frecvent la femei comparativ cu bărbații, însă, femeile au avut mai multe riscuri de accident vascular cerebral în comparație cu bărbații. Profesorul Ardissino: ”La bărbați, evenimentele coronariene s-au datorat în mare parte arterelor blocate, în timp ce la femei au avut alte cauze, cum ar fi disecția coronariană, despre care se știe că are un prognostic mai favorabil și un risc mai mic de recurență”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel