Filipine, epidemie de febră denga. 622 de decese înregistrate în 2019

Dana Lascu |
Data publicării:
Pacientă
Pacientă

Ministerul Sănătății din Filipine a declarat, marți, epidemie națională de febră denga – boală transmisă de țânțari - după raportarea unei creșteri vertiginoase a numărului de pacienți diagnosticați cu această afecțiune care a provocat peste 600 de decese de la începutul anului. Sunt de două ori mai multe cazuri de infecție ca anul trecut.

În perioada ianuarie - 20 iulie 2019, Departamentul de Sănătate din Filipine a înregistrat în total 146.062 de cazuri de febră denga la nivel național, cu 98% mai multe în comparație cu aceeași perioadă din 2018, a precizat ministrul filipinez al sănătății, Francisco Duque.

Departamentul filipinez a înregistrat 622 de decese datorate infecției cu acest virus transmis de țânțari, la fel ca malaria, zika, ebola, west nile și alte boli infecțioase.

„Este important să fie declarată epidemie națională... pentru identificarea zonelor în care este necesar un răspuns local și pentru a permite unităților guvernamentale locale să utilizeze fondurile de intervenție rapidă pentru abordarea situației epidemice", a declarat Duque în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții din domeniul situațiilor de urgență, conform DPA și Agerpres.

Creștere vertiginoasă a cazurilor

În luna iulie, autoritățile sanitare filipineze au ridicat gradul de alertă pentru febra denga după o creștere vertiginoasă a numărului de cazuri confirmate cu această infecție. Departamentul de Sănătate a declarat „alertă națională de febră denga", birourile regionale primind ordin să intensifice monitorizarea cazurilor de îmbolnăvire și să sporească implementarea strategiilor de combatere a bolii.

Duque a subliniat, în luna iulie, că este important să se meargă la medic încă de la apariția primelor manifestări ale bolii, precum febră timp de cel puțin două zile, dureri articulare și musculare, oboseală, greață, erupții cutanate și sângerări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel