Finlanda relaxează restricțiile COVID de mâine, iar în câteva zile le va ridica pe toate

Dana Lascu |
Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

De mâine, restaurantele din Finlanda vor avea dreptul să-și prelungească programul, iar în câteva zile toate restricțiile impuse de pandemia COVID vor fi ridicate. Premierul a făcut anunțul la câteva zile după ce țara a intrat în al treilea an de combatere a pandemiei. 

Toate restricțiile legate de coronavirus urmează să fie ridicate în Finlanda în februarie, momentul exact urmând a fi stabilit în această săptămână, a anunțat luni prim-ministrul Sanna Marin.

Premierul finlandez a făcut anunțul la o întâlnire cu Asociația Editorilor, un grup care se ocupă de jurnalism, libertatea de exprimare și munca editorială, la câteva zile după ce țara a marcat intrarea în al treilea an de luptă contra epidemiei COVID. 

Marin a precizat că guvernul ei condus de social-democrați se va reuni miercuri pentru a elabora un plan de anulare a regulilor, potrivit televiziunii naționale YLE.

Anunțul vine în urma deciziilor luate săptămâna trecută de a ridica, de mâine, unele restricții legate de Covid.

Începând de marți, 1 februarie, unitățile care servesc în principal mâncare – adică restaurantele - vor putea rămâne deschise până la ora 21.00. Dar, unitățile care servesc în principal băuturi alcoolice vor fi în continuare obligate să oprească vânzările de alcool la ora 17:00 și să închidă serviciul pentru ziua respectivă la ora 18:00.

Restaurantele își vor putea păstra dreptul de a le solicita clienților să le prezinte certificatele de vaccinare COVID și să le condiționeze, în funcție de acestea, intrarea în incinte. Pe de altă parte, utilizarea certificatelo nu va scuti restaurantele de restricțiile privind vânzările de alcool și orele de deschidere, cel puțin până la jumătatea lunii februarie.

Sălile de sport și piscinele publice din regiunea Uusimaa vor fi, de asemenea, permise să funcționeze începând de marți.

Controalele la frontiera cu alte țări din UE şi Schengen vor fi de asemenea ridicate de marți. Acestea au fost introduse în decembrie pentru a încetini răspândirea variantei foarte contagioase Omicron.

Guvernul a declarat că vaccinurile COVID şi-au dovedit eficacitatea prevenind spitalizările în masă pe măsură ce varianta Omicron s-a răspândit în Finlanda, ceea ce înseamnă că țara este într-o poziție bună pentru a ridica în sfârşit toate restricțiile. 

În Finlanda, 77,46 din populația adultă este vaccinată complet, conform ourworldindata.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel