FLURBIPROFENUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Spray nazal   Foto: Pixabay
Spray nazal Foto: Pixabay

FLURBIPROFENUM - prospect. Acţiune: antiinflamator nesteroidian (AINS); inhibitor neselectiv al COX. 

FLURBIPROFENUM - prospect

Denumirea comercială: STREPSILS INTENSIV, STREPSILS INTENSIV MIERE ŞI LĂMÂIE 

Prezentare: Spray bucofaringian, Pastile 

Indicații: Tratamentul simptomatic al durerilor faringiene. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la flurbiprofen, acid acetilsalicilic, alte anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipienţi. Ulcer gastric activ sau în antecedente. Antecedente de bronhospasm, rinită sau urticarie asociate cu administrarea acidului acetil-salicilic sau a altor AINS. Ultimul trimestru de sarcină Insuficienţă cardiacă severă. 

Atenție!: Bronhospasmul poate fi agravat la pacienţii cu astm bronşic prezent sau în antecedente. Prudenţă la pacienţii cu: teren atopic, afecţiuni renale, cardiace sau hepatice, antecedente de afecţiuni gastrice. Flurbiprofen poate prelungi timpul de sângerare; prudenţă la pacienţii cu risc de hemoragii, în special la nivelul tubului digestiv. Se recomandă evitarea administrării în timpul sarcinii (trim 1 şi 2) şi alăptării. Efecte asupra capacității de a conduce vehicule sau e a folosi utilaje: Poate produce vertij. 

Reacții adverse: Dispepsie, greaţă, vărsături, hemoragii gastro-intestinale, diaree, ulceraţii ale mucoasei bucale, exacerbarea ulcerului gastric şi perforaţie gastrică. Flurbiprofenul poate produce iritaţii tranzitorii ale mucoasei bucale cu tulburarea gustului. Reacţii de hipersensibilitate: urticarie, angioedem, crize de astm, reacţii anafilactice şi erupţii cutanate de diferite tipuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel