Fond de ten, rețetă. Cum îl faci acasă din câteva produse naturale

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fond de ten - Foto: Freepick @rawpixel @valuavitaly
Fond de ten - Foto: Freepick @rawpixel @valuavitaly

Fond de ten, rețetă. Cum îl faci acasă din produse naturale. Nu acționează agresiv asupra tenului și nu veți da o groază de bani pentru un produs cumpărat.

Fondul de ten se numără printre produsele cosmetice care costă mult, de aceea doamnele și domnișoarele sunt în căutarea mijloacelor alternative. De exemplu, puteți face un fond de ten, folosind doar produse naturale, fără a apela la cele scumpe, care se găsesc în magazine.

Un fond de ten, preparat acasă din produse naturale, vă salvează de cheltuieli și vă protejează tenul. 

Nucile, efect anticancer. 9 motive pentru care ar trebui să le incluzi în dietă

De fapt, produsele de pe piață conțin, adesea, ingrediente și pigmenți anorganici, precum oxizi de fier și titan. Cantitatea acestor pigmenți determină nivelul de acoperire a fondului de ten.

În plus, fondul de ten de pe piață poate conține siliconi, conservanți și alți agenți chimici. Aceste substanțe pot înfunda porii, contribuind la formarea punctelor negre și a coșurilor. Același lucru este valabil și pentru celelalte produse de machiaj: farduri de obraz, pudră, farduri de pleoape sau farduri pentru sprâncene.

Apa cu orez, tratament pentru părul fragil și uscat. Cum o prepari acasă, în 5 minute

Pentru a face fondul de ten acasă, aveți nevoie de câteva ingrediente și minute.

Mai exact, veți avea nevoie de:

1/4 pahar de amidon;

1/4 de ghimbir măcinat;

o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată;

un praf de cacao pudra neîndulcită;

2 lingurițe de argilă verde.

Modul de preparare:

Amestecați toate ingredientele pentru a obține o pudră colorată. În funcție de ten, puteți fixa culoarea cu diverși pigmenți. Pentru o culoare mai închisă, puteți adăuga pudră de cacao, iar pentru o nuanță mai deschisă puteți adăuga ghimbir măcinat.

Fondul de ten obținut va arăta ca o pudră, dar, dacă vă place un aspect mai hidratant asupra tenului, puteți adăuga câteva picături de ulei de migdale.

Acest fond de ten se aplică la fel ca și cel cumpărat din magazin. Puneți puțin fond de ten pe un burete și tamponați pielea. De asemenea, puteți folosi o pensulă.

Uleiul de ricin, remediu natural pentru gene și sprâncene dese și puternice

Acum știți cum se face un fond de ten natural. Prin urmare, puteți crea și alte produse, folosind doar ingrediente naturale.

Pentru fardul de pleoape puteți folosi pigmenți naturali precum cacao, șofran sau semințe de mac, care trebuie amestecate cu câteva picături de apă distilată.

De asemenea, ați putea face și un creion de ochi. Pentru asta decojiți migdalele și ardeți  coaja până obțineți o pudră neagră. Adăugați câteva picături de ulei și cu o periuță subțire puteți desena conturul ochilor. Iată cum cu aceste produse veți evita reacțiile alergice la produsele din comerț.

 

Lapte demachiant. Cum îl faci acasă din 3 ingrediente. E gata în 5 minute și șterge 20 de ani de pe față

 

Lapte demachiant, făcut în casă, este un aliat al tenului care își pierde elasticitatea. După 30 de ani, producția de colagen încetinește și apa primele riduri.

Lapte demachiant, făcut în casă. Cum să ștergeți zeci de ani de pe față. 

Există remedii naturale care ne ajută să ne păstrăm pielea mereu proaspătă și tânără.

Așadar, de ce să nu pregătim împreună un lapte demachiant pentru a avea o față cu un ten minunat? Cu siguranță meritul va fi al ingredientelor naturale pe care le vom folosi în îngrijirea zilnică a tenului.  

Uleiul de ricin, remediu natural pentru gene și sprâncene dese și puternice

 

Natura ne oferă tot ce avem nevoie: ierburi împotriva căderii părului, plante împotriva acneei și pentru rezolvarea problemelor gastro-intestinale.

Lapte demachiant, făcut în casă, în doar 5 minute și din 3 ingrediente miraculoase. Veți avea nevoie de:

- orez

- apă

- amidon de porumb.

Din aceste trei ingrediente veți crea un amestec ideal care va netezi tenul, îl va purifica și, mai presus de toate, îi va asigura toți nutrienții de care are nevoie.

Cinci uleiuri naturale pe care trebuie să le ai în casă

Laptele demachiant poate fi păstrat la frigider și folosit ca demachiant sau chiar ca mască nutritivă. 

Lapte demachiant - iată cum se prepară:

- Luați un vas și puneți în el o cană de orez alb nespălat și trei căni de apă.

- Acoperiți vasul cu o folie alimentara

- Lăsați orezul să fermenteze aproximativ 48 de ore.

- Într-o oală se toarnă 100 ml de apă curată cu 50 de grame de amidon de porumb. 

- Aprindeți aragazul și așteptați ca lichidul să se îngroașe complet, devenind  ca o cremă. Aceasta trebuie lăsată să se răcească.

- Între timp se filtrează apa de orez fermentat și se adaugă în crema de amidon, amestecând bine. De îndată ce obțineți un amestec semi-fluid, luați o sticlă în care veți pune acest lapte demachiant, pe care îl veți păstra la frigider.

Aplicați masca de două ori pe săptămână pe față și gât.

Rezultatele vor apărea după primele aplicări. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel